Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« Vi som jobbar här / Our people | Hem | Keep it simple »


Håll det enkelt

Åkestam Holst har tio gånger sedan 2003 utsetts till en av Sveriges bästa reklambyråer av undersökningsföretaget Regi och tidningen Dagens Industri. Mätningen görs bland dem som borde veta: byråernas kunder. Sex gånger har Åkestam Holst rankats som nummer ett, de övriga fyra som nummer två eller tre.

Utmärkelserna bekräftar byråns ambition sedan starten 1998. Vi vill bygga starka relationer med uppdragsgivare som delar vår tro och övertygelse om kommunikationens kraft och möjligheter; Vad man säger är viktigt. Hur man säger det är livsavgörande.

Internationellt har byrån prisats mångfalt med bland annat tjugotalet Cannes-lejon, som trängs med de lokala Guldäggen i den allt annat än välordnade prishyllan. Våren 2010 korade brittiska The Won Report Åkestam Holst till världens 5:e bästa digitala reklambyrå. Och 2012 utsågs byrån till ”International Small Agency of the Year” av amerikanska Advertising Age (begreppet ”small agency” betyder i det sammanhanget byråer med under 150 anställda). Överlägset flest nomineringar i effekttävlingen 100-wattaren de senaste fem åren, 2009-2013 (34 nomineringar för 15 olika uppdragsgivare) fullbordar bilden av en byrå som levererar resultat med kreativiteten som knivskarpt vapen.

Hur kan en reklambyrå vara både mest uppskattad bland reklamköpare, respekterad bland kolleger och prisad internationellt?

Vi tror att det handlar om några enkla omständigheter. Vi är okomplicerade att jobba med. Vi håller vad vi lovar. Vi är nyfikna på nya tekniker. Vi är hängivet resultatorienterade och älskar att mäta och följa upp våra insatser. Dessutom har vi för länge sedan skippat uppdelningen mellan digitalt och analogt och mellan varumärkesbyggande och köputlösande reklam. Många pratar om "integrerad kommunikation" och bygger multinationella konsulthus med stiliga namn. Vi pratar nog mindre, men vi gör mer.

Vi blandar reklamare med affärsstrateger och eventexperter, kryddar med webbproducenter och grafiska designers, plockar in kunderna i arbetsgrupperna och lyssnar noga med örat mot konsumenternas hjärtan. Det sista betyder att vi genom ett eget verktyg ”TRAX” genomför drivkraftsanalyser som mäter vilka associationer till varumärket som faktiskt driver volym- och/eller prispremie. Vi säkerställer helt enkelt på ett systematiskt sätt att reklamen gör det jobb den ska göra.

Låter det rörigt? Ingen fara. Vår arbetsmetod är formaliserad enligt en tydlig steg-för-steg-process som resulterar i en kommunikationsplattform, vilken leder kommunikationsarbetet i alla kanaler och discipliner. Med stöd av plattformen kan all kommunikation dra åt samma håll, oavsett om det handlar om reklam, PR, design, promotion, information, webb eller events.

Låter det dyrt? Bara lugn. Åkestam Holst har två gånger utsetts till den reklambyrå i Sverige som levererar störst "value-for-money".

Sedan januari 2014 ingår Åkestam Holst i NOA, en nordisk familj av kommunikations-, design- och teknologibyråer. Vi har själva varit med och tagit initiativ till nätverket eftersom vi dels vill kunna erbjuda ett ännu bredare spektra av kompetenser och dels inte kunde förstå varför multinationella byrånätverk ska ha ensamrätt på att täcka Skandinavien. På Kungsgatan 5 i Stockholm finns förutom reklambyrån också Studio Noc (Brand Experience), PROMENAD (Retail), Bold (strategi/design) och dotterbolaget Studion (produktion). I NOA-familjen ingår från start också Great Works, Making Waves och &Co.

Låter det intressant? Fint, du är välkommen att höra av dig när som helst. Vi ser gärna att fler uppdragsgivare är med oss på resan. Du når oss på telefon 08-14 11 11 (fråga efter någon av: Kenneth Adenskog eller Jacob Stjärne. För en skriftlig byråpresentation skicka ett mail. Och vill du se några av våra jobb, klicka här.

Kommentarer

Kommentarerna till detta inlägg är stängda.


del.icio.us | Digg! | google