Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« Konichiwa* | Hem | Oroa er inte, det går bra »


Vad gör folk just nu?

Varför skulle någon vilja skriva dagbok på nätet? Och varför i hela världen skulle någon vara intresserad av att läsa det?

Så sa många om bloggar för några år sedan. Och tongångarna känns igen nu hos många som för första gången kommer i kontakt med Twitter, som väl närmast kan beskrivas som en extremrealtidsblogg. Under mottot "What are you doing?" uppmanar Twitter oss att via mobilen, IM-programmet eller deras egen sida berätta vad vi håller på med just i detta ögonblick. Och att prenumerera på andra människors ögonblicksaktiviteter.

"Varför då?" frågar man sig förstås. "Varför inte?" är väl svaret. Vi får se vad som händer. Twitter och liknande tjänster kanske tynar bort, eller så börjar de användas i nyttosyfte. Här är t ex en person som börjat med det.

Men en sak det redan lett till är en hel del intressanta och underhållande applikationer, till exempel en mashup mellan Twitter och Google Maps som heter Twittervision:

Twittervision

Vi håller ögonen öppna och ser vart allt det här leder.

TrackBack

TrackBack-URL för detta inlägg:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c093353ef00d8343caeb253ef

Bloggar som refererar till Vad gör folk just nu?:

Kommentarer

Hej! Jaiku är lite coolare eftersom där integreras alla aktiviteter man gör runt om på nätet. Kolla http://jaiku.com

Och läs mer om "just nu" här:
http://www.daytona.se/blogg/vad-hander-pa-natet-just-nu

Hur ser det ut i kalendern? :)

Jag tvivlar inte en sekund på att Twitter kommer förbli den succé som tjänsten redan är. Dock känns risken för att vår vardag svämmer över av disinformation som extremt stor. Är det verkligen nödvändigt att vi hela tiden får veta vad människor omkring oss gör? I framtiden känns ett omvärldsfilter för vår vardag lika självklart som ett spamfilter för vår inbox.

Rasmus: skönt inlägg på er blogg. Jag måste börja följa den. Och förlåt tusen gånger för att jag glömt kalenderbiten. Det är fixat nu.

Omvärldsfilter? Intressant tanke...men var går gränsen till skygglappar?

Håller verkligen med Rasmus om att Jaiku is the shit. Jaiku gör att mindre tid behöver läggas på nätet, till skillnad från Twitter som "bara" adderar mängden information jag måste orka läsa.

Genom att följa mitt jaikuflöde slipper du besöka mina bloggar, mina flickr-bilder, mina favoritbokmärken, vad jag lyssnar på för musik, var jag är någonstans etc. Alla dessa flöden kommer in direkt i Jaiku.

Kommentarerna till detta inlägg är stängda.


del.icio.us | Digg! | google