Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« Svenska folket gillar enkla förändringar och Hemtex | Hem | Spam har helt klart ett oförtjänt dåligt rykte »


Av de här guowda?

Många har frågat och visst är det sant. Det är från de här klassiska youtube-klippen vi hämtat inspiration till våra reklamfilmer för OLW.

TrackBack

TrackBack-URL för detta inlägg:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c093353ef010534da5eca970b

Bloggar som refererar till Av de här guowda?:

Kommentarer

Haha! men WTF liksom? Dom två första är ju genialiska men tjejen med kossan är fan creepy (0_o)

Inspirerats? Flera av dom är ju mer eller mindre direkta kopior?

Av fem filmer är det en av filmerna där det framgår att personen i fråga äter OLW-chips. I en annan av dem äter personen Estrella-chips. Bevisar detta nu att konceptet och reklamen inte riktigt gör sitt jobb? Eller var uppdraget att öka totalkonsumtionen av chips?

Hej M,

Jag är inte helt säker på om din fråga är a) ärligt menad eller b) retorisk. Hur som helst, på a) svarar vi "nej, det bevisar det inte" och på b) svarar vi "skämtar du?". Eller menar du på allvar att man ska dra en sådan slutsats av ett knippe hemmagjorda filmklipp?

Lite högre krav än så kanske man ska ställa på sin bevisföring. Det vi vet från eftermätningarna är detta: ökad försäljning, ökad top of mind, förträfflig avsändaridentifikation, försumbar sammanblandning med Estrella. Och för vad det nu är värt: än så länge ca 40.000 views på youtube och runt 150 kommentarer, så gott som alla positiva. Så helt fel ute är nog inte filmerna.

Hoppas det var svar på din fråga.

/Q

Ok, förlåt om jag är lite långsam men först trodde jag detta var någon form av försök till viral från men ni säger alltså att dessa fanns innan ni tog fram erat koncept!?

Det ni säger alltså är att ni helt enkelt stulit en payoff och ett film koncept med udda personer som äter "godis". Om så är fallet är det ju tragiskt. Man kan ju inte ens påstå att det bara är inspiration, det är ju stöld rakt av.

Stort av er att erkänna detta i alla fall.

Lars, du kanske driver med oss. Vi förtjänar säkert inte bättre efter vårt eget försök till att skämta.

Filmklippen från YouTube fanns såklart inte innan reklamfilmerna, utan är helt "fan-made" (eller "Sweded" som Gondry skulle ha sagt).

Vi blev förbluffade, överraskade och glada när vi hittade dem efter ett ha sökt på "dela med dig av det goda" och "olw reklam".

Kommentarerna till detta inlägg är stängda.


del.icio.us | Digg! | google