Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« Beckers | Hem | Launch of the v.Speed »


OLW chips = Fredagsmys

Bild 1

I veckan går OLWs nya reklamfilmer upp på TV, det första resultatet av en förändrad målgruppsstrategi. Från att under flera år inom segmentet chips varit en nischad utmanare till Estrella, går OLW nu mot marknadsledarskap under 2009. Nu är inriktningen därför breda grupper som inkluderar familjer och fokus ligger på helgen, då ca 70% av all chipsförsäljning sker.

Tillsammans med Åkestam Holst arbetar man nu vidare från den reklamplattform som skapades för ett år sedan; ”Dela med dig av det goda”. Nu är det dags att ta hand om fredagsmyset, det enskilt starkaste, viktigaste och mest karaktäristiska tillfället för snacks.

Fredagsmyset har blivit en minihögtid som omfattar alla åldrar och samhällsgrupper och som är nära förknippad med snacks. Självklart vill OLW vara det naturliga valet i det sammanhanget.

This week OLW:s latest commercials will air on TV. The spots are the first result of a changed consumer strategy. For many years OLW has in the Chips-segment been a niche challenger against the dominant Estrella, but now OLW is going for market leader ship. Instead of talking to young kids as before, OLW is now targeting a broader group, including families with children. Focus is also on weekend sales, where OLW has 70% of its total sales.

TrackBack

TrackBack-URL för detta inlägg:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c093353ef0115707f3c29970b

Bloggar som refererar till OLW chips = Fredagsmys:

Kommentarer

Jag älskar den reklamen!!!

Den här låten har satt sig så till den milda grad att barnen (11 och 9 år)i går skrev om texten till "Nu är det sommarlov"...

hej
nice reklam =)

hur får man tag på låten i mp3?

Jättelätt. Du laddar ner den på olw.se eller på iTunes.

Det är min storebror och hans dotter :D

En av Sveriges bästa reklamfilmer just nu. Så enkelt och rakt på utan krångel. Att få folk att tänka fredag lika med chips. Om inte den här reklamfilmen säljer chips ska jag ta och äta upp min hatt. Bra jobbat!

Åh vad jag älskar denna reklam. Alla går och gnolar på den. Tänk om svensk reklam alltid kunde vara så här bra!

Precis som majoriteten så tycker jag låten är lysande och efter att ha predikat ljud i flera år (jobbar som mediasäljare på MTG Radio) så är det kul att höra detta lysande exempel.

Tanken slog mig dock att jag som sällan kollar på TV inte visste vilket företag som låg bakom reklamen eftersom det inte framgår av ljudet. Fick då en tanke som jag ville dela med mig av, googlade fredagsmys, hittade hit och here goes:

OLW borde ha exponering i butik med en pil med texten fredagsmys som leder konsumenterna till produkten. Det tror jag skulle vara pricken över i för att nå resultat efter en lysande reklamkampanj.

Kommentarerna till detta inlägg är stängda.


del.icio.us | Digg! | google