Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« Cannes kommer till Stockholm, Göteborg & Malmö | Hem | Nu är det dags igen! »


Felix slår ett slag för vardagen

Varför säger man att något är vardag? Är det för att det är dåligt eller för att det är som vanligt? Och när man säger vanligt, menar man då något tråkigt? Eller kan det vara så att det har blivit vanligt, bara för att vi tycker om det så mycket och därför vill göra det ofta? 

Vardagen är full av motsättningar. Uttryck som vardagsglädje, vardagsgrå, spänning i vardagen, vardagshjälte avslöjar vardagens komplexitet. Lägg därtill att vi exempelvis längtar efter att komma bort från den, men när vi har varit borta från den, bara ett litet tag, saknar vi den. Vi försöker ibland fly våra egna vanliga dagar, men bland det bästa vi då vet är att besöka någon annans vanliga dagar.
 – Hur var semestern?
 – Rolig! Vi fick komma hem till två italienare och äta middag hemma hos dem.

Felix och vi vill med den nya reklamfilmen för Felix slå ett slag för den vanliga dagen. Visst tycker även Felix att en grå måndagsmorgon kan vara rutten och att helgen många gånger är guldkantad – men den vanliga dagen betyder mycket. Det gäller bara att ta den för var den är, nämligen en dag för skoj, umgänge, trygghet och något pretentiöst men sant uttryckt: En möjlighet till att leva livet med de och det vi tycker om. Något som är extra relevant för Felix är dessutom det faktum att vardagsmiddagen fått funktionen som en modern version av den gamla hederliga lägerplatsen. Middagen har blivit en samlingsplats och en tid för paus i våra allt mer minutplanerade liv. För hur dagen än börjar och vart den än tar vägen, så slutar den oftast vid middagsbordet med någon du tycker om. Enkelt, eller hur?


Till sist en 15-sekundare och en engelsk version.

    

Please check out the English version of our latest TVC for Felix Food (the one to the right). A version specially made for you.

TrackBack

TrackBack-URL för detta inlägg:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c093353ef0120a56c4c53970b

Bloggar som refererar till Felix slår ett slag för vardagen:

Kommentarer

Kommentarerna till detta inlägg är stängda.


del.icio.us | Digg! | google