Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« november 2009 | Hem | januari 2010 »


God jul!

   

   

Stort tack alla bloggbesökare, leverantörer, konsumenter, inspirationskällor, samarbetspartners, nya och gamla kunder för i år. Vi ses 2010!

Arga säljaren på Playground blir utmanad av radio P4

Broken radio3 Lyssna här!

Viking Line - Flashmob

Viking Lines dansfilmer är en viktig del av rederiets sju år framgångsrika koncept - “Österjöns hetaste dansgolv.” Denna gång har färjornas egen dans-guru Tony Irving 12 frivilliga par i sin fasta hand. Han ska under fem intensiva timmar lära dom den nykomponerade Viking-dansen. Det blir en kamp mot klockan, svett och tårar och hysteriska skratt. Och sedan – släpps de frivilliga ut i friheten, bland busskurer, parkeringsgarage och affärsgallerier framför de sitt storverk! Mitt i julens förskönande reklamblock dyker verkligenheten upp! 

Playground bjuder på förbannat bra service i jul

Julens nya kundservice heter Johan och är Sveriges argaste säljare. Johan slänger ut kunderna från butiken om de är inne för länge. Playground har alltid hävdat att det är bra mycket roligare att vara ute än inne, just därför ska det inte ta längre tid än nödvändigt att handla årets klappar. Sveriges argaste säljare kommer att jobba i butiken från och med imorgon och fyra dagar framåt. Lyckas man få arga Johan att skratta är han schysst och ger ett bättre pris. Lycka till!

Så här ser han ut, Sveriges argaste säljare:

Arga säljaren_Lars_web

Två helsidor i DN:

Playground_Helsida1b

Playground_Helsida2
Fotograf Carl-Johan Paulin

Och såhär ser det ut när Sveriges argaste säljare kastar ut kunder från webbutiken: 

http://shop.playgroundstores.com/


Mjuka klappar till alla

     Hemtex

Just nu finns en Facebook app där du kan spela om mjuka klappar från Hemtex. I korthet går spelet ut på att du tilldelas kort som föreställer olika produkter ur Hemtex kollektion. Det gäller för dig att samla ihop 10 likadana kort, vilket du gör med hjälp av byten med dina vänner. När du lyckats med detta försvinner produkten ur omgången och du har samtidigt vunnit din egna julklapp från Hemtex!

Spela här

Sleepless is contagious

Most_contagious
Contagious Magazine är en internationell tidsskrift som rapporterar om nya idéer och trender i marknadsföringsvärlden, och utkommer med fyra nummer per år. Vid årets slut landar listan ”Most Contagious”, där man utser de främsta och mest omtalande kampanjer som påverkat den globala marknadsföringen under de senaste 12 månaderna. Detta år blev Sömnlös på Playground utsedd till en av 2009 års “Most Contagious” i sällskap med bl.a. ’The Natal Project’ från Microsoft, filmen UP och MIT’s Sixth Sence.


The quarterly magazine Contagious identifies the ideas, trends and innovations behind the world's most revolutionary marketing strategies. In the end of each year “Most Contagious” announce the campaigns that have affected the global marketing the most, over the past 12 months. This year “Sleepless at Playground” was honored as one of the most contagious campaigns, together with “The Natal Project” from Microsoft, the movie UP and MIT’s Sixth Sence.    

Världens bästa blogg för alla som jobbar med kommunikation

Psyblog_logo

PsyBlog skrivs av Jeremy Dean som forskar i psykologi vid University College London och innehåller massvis av kunskap som är helt nödvändig för den som vill förstå hur människor fungerar.

Till exempel handlar det senaste inlägget om att människor är fullkomligt usla på att analysera sig själva, att vi inte vet varför vi gillar saker vi gillar eller tycker som vi tycker. Vilket förstås ställer en hel del krav på, bland mycket annat, hur man ställer frågor i marknadsundersökningar och tolkar resultaten av dem. Ett ämne som man antar borde vara självklarheter för alla som arbetar med kommunikation men sällan visar sig vara det.

Ägna bloggen några minuter. Gärna så ofta du kan.

Mjuka klappar till alla

I tisdags hade våra nya julfilmer för Hemtex premiär. Mjuk jul och mjukt nytt år önskar Sveriges mjukaste butik.

Massmarknaden är starkare än någonsin

Twilight_new_moon

"In short, just because people have more choice does not mean they will opt for more obscure entertainment." Så skriver The Economist i en mycket bra artikel ("A World of Hits") om hur underhållningslandskapet har förändrats i och med internet. Vad de konstaterar är något som är typiskt för den tid vi lever i och som jag brukar tjata om så ofta att jag nästan är trött på det själv: världen handlar inte längre om "antingen eller", utan om "både och".

Det som har hänt i underhållningsvärlden är nämligen inte det som Chris Anderson förutspådde i "The Long Tail". Eller rättare sagt, det är inte bara det. För visst har svansen blivit mycket längre tack vare obegränsat hyllutrymme och kapade transaktionskostnader, som har skapat en "mass of niches". Men det som har hänt i ännu större utsträckning är att storsäljarna, hitsen, "blockbusters" har blivit ännu viktigare och tagit ännu större marknadsandelar inom film, musik och litteratur. Förlorarna är allt som ligger mittemellan – det som inte blir tillräckligt brett för att locka en masspublik men inte heller tillräckligt smalt att attrahera en hängiven nisch. Att böckerna på tio-i-topp-listan i Storbritannien ökade i omsättning från 3,4 miljoner pund 1998 till 6 miljoner pund 2008 är bara ett av många exempel.

Artikeln innehåller en massa godbitar. En av dem är självklar men ändå viktig eftersom gaphalsar som predikar "massmarknadens död" helt verkar ha glömt bort den: att underhållning och kultur är sociala fenomen och människor vill kunna uppleva och njuta av den tillsammans. En annan intressant slutsats är att människor som konsumerar blockbusters njuter mer av underhållningen (är lyckligare?) än de som föredrar nischprodukter. Visst, anledningen är troligen att de är mindre kritiska eftersom de konsumerar färre filmer, böcker och musikalster – men gör det något?