Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« Nytt uppdrag som förändrar Sverige | Hem | Nu blir det mera fika – Göteborgs Kex väljer Åkestam Holst som ny reklambyrå! »


Power to the people!

Liftarn_A_raised_fist

Historien bleknar snabbt. Att det för bara hundra år sedan, i början av nittonhundratalet, var i praktiken omöjligt för människor utan förmögenhet att försäkra hus, hem eller sina liv förefaller osannolikt. Men sådan var verkligheten, långt innan Ikea och H&M upptäckte värdet och vikten av den vanliga människan som kund.

1908 bildades så den ömsesidiga brandförsäkringsföreningen “Samarbete” och sex år senare “Folket”, som erbjöd livförsäkringar. Båda ägdes av sina försäkringstagare med idén om gemensamt ansvar och Ingen behövde vara rik för att teckna en försäkring.  Därmed var isen bruten och många är de finansaktörer som sedan dess har försökt tjäna en hacka på människors behov av trygghet.

Både “Samarbete” och “Folket” finns kvar, sedan 1946 under det gemensamma namnet Folksam. Det som är sig likt är idén om att det är kunderna som själva ska äga sitt försäkringsbolag, inte anonyma finanshus eller ansiktslösa kapitalägare. Det som är nytt är att Folksam från och med nu samarbetar med reklambyrån Åkestam Holst för att ännu tydligare kommunicera sina värderingar och nyttor för gamla och nya kunder.

Vi är både glada och stolta över att få förvalta och förnya ett så hedervärt arv!      

TrackBack

TrackBack-URL för detta inlägg:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c093353ef0128775890d0970c

Bloggar som refererar till Power to the people!:

Kommentarer

Kommentarerna till detta inlägg är stängda.


del.icio.us | Digg! | google