Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« maj 2010 | Hem | juli 2010 »


Storsuccé för Bildkollen

Bild 2 

För ett par veckor sedan lanserade Åkestam Holst och Perfect Fools i samarbete med Rädda Barnen, en unik webbtjänst kallad Bildkollen.

Men hjälp av Bildkollen får du reda på om någon annan sprider dina bilder på nätet. Om bilderna blir manipulerade eller redigerade av någon annan får du reda på det med en gång.

Tjänsten har på kort tid fått stort genomslag i svensk media som DN, Aftonbladet, GP, Skånskan, TV4 och SVT. Och utomlands i medier som Creativity Magazine. Nu visar färska siffror också på att tjänsten blivit en klickraket:

  • Ca 5.250 träffar på Google. (var 0 innan sajten gick upp den 17 juni).
  • Över 1000 tweets på ordet Bildkollen
  • Över 400 bloggare har skrivit om Bildkollen
  • Över 25.000 sökningar, som mest var det en sökning var fjärde sekund.

Fortfarande är sajten dock en Beta-release, och vi jobbar på för fullt att göra den ännu bättre. Har du några förslag? Gå med i Bildkollen-gruppen på Facebook här.

Något som inte säljer så bra. Knappt alls faktiskt.

Flyer Pressbyrån ExtraI dagarna öppnar Pressbyrån Extra, Pressbyråns specialbutiker som alla var och en har över 2000 titlar. I dem hittar du allt från bästsäljaren Filter till sämstsäljaren Woodcarving (vår favorit – senaste numret avslöjar hur du får till en stilig träfågel). 

Vi har hjälpt Pressbyrån med att ta fram just sämstsäljarkonceptet för att visa de 2000 titlarnas enorma variation. Den tyska tidningen "Basteln mit Kindern" säljer inte många nummer, och brittiska Syntax Annotated Spectacle gör det verkligen inte heller, vilket gör tanken med det stora utbudet så fantastiskt. 

Vidare, för att hylla läsarna till dessa udda och andra tidningar har vi gjort en tävling där du kan vinna en 10-årsprenumeration på din favorittidning. Lyssna på radioreklamen och var sedan med i tävlingen. Svåra frågor? Ja, så inihelvete! 


Vinn 10-årspremumerationFör bilisten

För familjekocken

För golfproffset

För music-lovern

För fashionistan

För sportnörden

För hobbyfreaket

För klädfantasten


En annons kan också ha känslor

Reklamcupen är DN:s tävling för annonser. I tävlingen som pågår under hela sommaren gör 23 byråer upp i cupformat, med gruppspel, kvarts- och semifinal och final.

Byrån tävlar med två bidrag - Posten och Festis. I premiärimgången vann vår tårdränkta annons för Posten med siffrorna 6-1 i röster. Håll tummarna för fortsatta vinster!

POME_DN-reklamcupen_DNhelsida


En handfull lejon!

DSC_0114
Så har årets Cannes Lions passerat. En vecka fylld av seminarier, workshops, screenings och världens bästa reklam sköljs ner med ett eller annat glas rosé och på slutet vinner Sverige. Det där sista var en ovanligt dålig travestering på Gary Linekers berömda definition av fotboll, men ändå inte så långt från sanningen. I år har nämligen Sverige haft sitt mest framgångsrika år någonsin i tävlingsdelen av Cannes Lions och snudd på sopat banan med många världsberömda byråer från de stora länderna. 

För Åkestam Holsts del kan vi inte annat än att vara nöjda. Fem lejon (ett silver och fyra brons) för fyra olika kunder var branschbäst när det gäller bredd, även om guldlejonen i år letade sig till andra adresser än Kungsgatan 5. Men vi surar inte, Guldlejonen från tidigare år har sällskap av varandra och gillar nog framför allt att flocken växer snabbt!

Carlsberg PET

Vår senaste film är tillägnad dig som vill dricka öl på klippiga stränder samt blivande öljonglörer.

Ny design för Falcon

Lagom till midsommar kan du njuta av vår nya design för Falcon. Den djupt mörkblå färgen påminner om att man fortfarande hämtar vatten från samma rena källa i Falkenberg. Klä upp bordet med några flaskor Falcon Lager, passar lika bra till grillen som till husmanskost.

 

Falcon_Gruppbild blandat_1

 
 


Ljud, bild och vuvuzelor

Även här på kontoret ljuder vuvuzelorna från TV:n ibland. I dagens Svenskan så berättade vi hur du gör för att slippa tutandet. Eller för all del, förstärka det.

Pause_vuvuzela

Har du koll på dina bilder?

Pictureprotect

Olaglig spridning av bilder på nätet är något som drabbar så många fler än vi tror, och det drabbar framförallt barn och unga. Om personen i fråga på bilderna inte har godkänt att de läggs ut så är det olaglig spridning. Det finns idag ingen ordentligt utformad lag för internet och det är svårt att ha koll om din bild publiceras på ett okänt ställe – i värsta fall oseriösa hemsidor med kränkande innehåll. Därför ville vi vara delaktiga tillsammans med Rädda Barnen, i att ta fram webbtjänsten Bildkollen som enkelt visar var dina bilder är publicerade på nätet.

Det enda du behöver göra är att klistra in bildens URL i sökfältet och sedan visas de sajter bilden finns på i en lista. Vill du ha koll på din bild framöver går det att prenumerera på valda bilder. Om bilderna blir manipulerade eller redigerade av någon annan får du reda på det med en gång. 

Hur många träffar får t.ex. den här bilden på Jerry Seinfeld? Klicka så får du se. 

Jerry-Seinfeld

Det här har inte så mycket med reklam att göra...

...men det handlar om möjligheten att slippa alla de där fula kablarna som ligger i drivor i hörnen i våra hem. Så det är ganska intressant ändå.

 

Medals in NY Festivals

NYF_embed-3

Two gold, one silver and two bronze medals, and a bunch of finalist certificates. That was Åkestam Holst's overall price collection in the New York Festivals, this year hosted in Shanghai, China.

Gold World Medal / Stefan the Swopper / Interactive 

Gold World Medal / How Hetero Are You? / Interactive 

Silver World Medal / How Hetero? / Interactive 

Bronze World Medal / Sleepless at Playground / Collateral 

Bronze World Medal / Sleepless at Playground / Interactive

Är det något drag på myggfesten på Playground?

Playgrounds myggor har visat sig vara morgontrötta små kryp, men nu börjar de vakna till liv. Här kan du följa festen live mellan kl 8 och 18: playgroundstores.com/myggor/

IMG_0108_2


En reporter från Aftonbladet klev glatt in i myggburen:

Aftonbladet

Brago Havre med äpple och kanel. Nyhet från Göteborgs kex

Myggorna säger hej till sitt nya hem på Playground
Snart blir det myggfest på Playground!

Hur bra är egentligen Playgrounds sortiment av myggskyddsprodukter? Vi bestämde oss för att utreda saken genom att försöka bygga ett myggrum på Playground.

Steg ett var att kontakta myggexperten Emma. Här är hennes svar:

Image


”Sjuka mängder larver” lät ändå inte omöjligt. Vi kom på en lösning:Fortsättning följer...

Allt blir godare utomhus!

Glass med Felix tomatketchup, annonsering utomhus Pannkaka med Felix tomatketchup, annonsering utomhus Hummer med Felix tomatketchup, annonsering utomhusOstsmörgås med Felix tomatketchup, annonsering utomhus Banan med Felix tomatketchup, annonsering utomhus Glass med Felix tomatketchup, annonsering utomhus

Ketchuplovers! Här är annonserna som kompletterar vår film "Allt blir godare med Felix Tomatketchup". Om du funderar på om ketchup är gott till allt, testa Jakobs pannkaksrecept redan ikväll.

Allt blir godare med Felix Tomatketchup

Glass och ketchup är det bästa Där andra haft kolasås, har vissa provat ketchup, när den ena haft dressing, har den andre kört med ketchup. Alla har vi en kusin, en brors förra flickvän eller en gammal kompis moster som har haft ketchup på allt. Felix går nu ut i en bred kampanj med temat ”Allt blir godare med ketchup”.

Det började på Facebook
Kan man äta ketchup till allt? Arbogatjejen Isabelle Liljestrand startade för en tid sedan Facebookgruppen ”Jag äter ketchup till allt utom pannkaka". Som gruppens bild valde hon en fullmatad hylla med Felix Tomatketchup. En hyllning till Felix kan man tycka, men när Lars-Erik Jönsson, chef för Felix Tomatketchup en dag upptäckte gruppen, bestämde han sig för att söka upp Isabelle och prata henne till rätta. I hans värld passar ketchup till allt, även pannkakor.

Fler filmer finns på www.youtube.com/user/ketchuptillallt