Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« augusti 2010 | Hem | oktober 2010 »


Åkestam Holsts nya fula logotyp / Åkestam Holst's new Horrible Logo

Horriblelogos

Oj, vi är visst i världstoppen! (Obs old news)

Top
Londonbaserade “The Won Report” publicerar varje år den sammanräknade listan över världens mest prisade byråer och kampanjer. Rapporten heter The Big Won. Rankingen för 2009 kom säkert någon gång i våras, men ärligt talat fick vi inte koll på resultatet förrän igår kväll. Vi får väl skylla på att vi tittar mer framåt än bakåt och att vi tänker mer på de uppdrag som ligger på bordet än de som ligger i arkivet. När vi bläddrar genom listorna kan vi hursomhelst konstatera att Åkestam Holst är rankad som 5:e bästa byrå i världen när det gäller digitala kampanjer 2009. Inte illa!

Här är topp fem:

  1. Dentsu Tokyo
  2. CPB+B Boulder 
  3. Goodby Silverstein & Partners San Fransisco 
  4. AKQA London 
  5. Åkestam Holst Stockholm och R/GA New York 

Bakom oss finns förstås några hundra byråer, ingen nämnd och ingen glömd, men Droga 5 New York ligger sjua...

Rankingen av världens bästa digitala kampanjer är minst lika rolig läsning. Vad sägs om det här sällskapet:

  1. Eco Drive för Fiat
  2. The Great Schlep 
  3. Whopper Sacrifice 
  4. Best Job in the World 
  5. Stefan the Swopper 

De första fyra är sådana där kampanjer som varenda kreatör i världen skulle ge sin högra arm för att ha varit med och utvecklat. Och den femte är en kampanj som vi visserligen slet ganska hårt med tillsammans med Posten för att få till. Men vi har armarna i behåll.

Andra favoriter på listan är Uniqlo March på åttonde plats och Hotel 626 för Doritos på 11:e plats. Plus förstå många, många fler från ett år som visserligen var tufft mitt i finanskrisen. Men som kanske just därför lockade fram fantastiskt mycket kreativitet, fantasi och nytänkande från både byråer och annonsörer.                                                 Nu tar vi en ny sats mot 2011...                                               

Dan och OLW i DI

Dan har varit i farten och skrivit kloka saker igen (som vanligt). Den här gången är det dock inte på den här bloggen han lagt fram sina tankar utan på The Brand-Man. Inlägget resulterade dessutom i nedanstående artikel i dagens DI. 

Kanslan_styr
 

Sveriges mjukaste butik har allt för en skön sovmorgon!
När man sover som skönast drömmar man som bäst, skåda magasinet från Hemtex drömska sovmorgonkampanj.

V1_Femina_sovmbarn_420x282

Länge leve pinsamheterna!

Apotek Hjärtats andra reklamfilm har precis rullat igång på TV. Från att hylla livet i stort hyllar man denna gång pinsamheterna. I filmen lyfter vi fram sådant som kan kännas både besvärande och pinsamt, men som vi alla då och då drabbas av. Hyllningen av pinsamheterna sker i musikal form med sångare och dansare som sjunger ut och allt ifrån mjäll och finnar, till övervikt och svett. Med filmen hoppas Apotek Hjärtat kunna avdramatisera pinsamheterna, och få fler att känna sig bekväma med att söka hjälp för sina besvär. När den längre filmen enbart fokuserar på att hylla pinsamheterna, fokuserar den kortare på att få människor till Apotek Hjärtats webbchat där de kan ställa frågor om allt som kan kännas pinsamt – helt anonymt.

Säg hej till Alex, Patrick och Björn!


Bild 1

 

Falcon lanserar Höstlager

Lagom till hösten lanserar nu Falcon ett nytt lageröl. Det heter Höstlager och passar utmärkt till höstens middagar. Eller att bara avnjutas precis som det är. Ölet finns att köpa på Systembolaget och lanseras med två nya produktfilmer.

Filmerna är framtagna i samarbete med produktionsbolaget Kamizol.

Börje, Linda och Paul tipsar om Helsingfors

Viking Line lanserar ny app för iPhone där man kan lyssna på Börje Salming, Linda Lampenius och Paul Svensson, som berättar om sina minnen och favoritställen i den finska huvudstaden. Tjänsten är också gps-styrd för att underlätta att hitta till de närmaste tipsen. Du hittar appen i App Store och den heter "Viking Line Stadsguide Helsingfors". Tjänsten finns också på kampansajten:  Viking Line Stadsguide Helsingfors

NGLI

The big mosquito party at Playground

A 2,5 minutes summary of our summer campaign for Playground Outdoor Equipment Stores:

The Big Mosquito Party - Promo from Ourwork on Vimeo.

För allt du bryr dig om

Under en tid har vi tillsammans med Folksam arbetat fram ett nytt långsiktigt kommunikationskoncept och nu i veckan började resultatet synas i media.

Folksam är med sina 4 miljoner kunder ett av Sveriges största försäkringsbolag. De flesta känner till Folksam men ytterst få känner något för bolaget. Vår uppgift var att tydliggöra Folksam på marknaden men framför allt få fler människor att känna något för bolaget, så att en större del svenskar aktivt kan tänka sig att välja Folksam.

Det var en stor utmaning då försäkringar och pensionssparande inte är något som får vanliga människors hjärtan att klappa. Hur får man folk att känna för ett försäkringsbolag? Vår enkla insikt låg i att folk bryr sig inte om försäkringen, de bryr sig om det de försäkrar. Så från och med nu kommer den mesta av reklamen från Folksam att handla om det som folk bryr sig om.

Nedan finner du känslobarometern samt de första två filmerna i kampanjen.

Känslobarometern

Sveriges mjukaste butik

Hemtex beslutade sig för ett år sedan att ta ett rejält omtag. Under ett antal år hade Hemtex försökt att bredda sitt erbjudande och även sälja hård heminredning. Det hela ledde fram till att man blev otydliga och tappade marknadsandelar. 

Detta ledde fram till att Hemtex bestämde sig att gå tillbaka och återigen bli en fackhandel inom hemtextil. Tillsammans med Hemtex tog vi fram en ny kommunikationsplattform och ett nytt koncept, Sveriges mjukaste butik. Förutom nytt koncept, nytt uttryck, och ny reklam har togs det även fram en ny logotyp som Stockholm Design Lab tagit fram. 

Första reklamkampanjen som startade för några dagar sedan har till uppgift att visa upp det nya sortimentet och berätta att nya Hemtex nu endast säljer mjuk heminredning, så som det anstår Sveriges mjukaste butik.

 Nyahemtex_bord Nyahemtex_sangj.pg Nyahemtex_soffa

Noch ein Oktoberfest, bitte!

Mellan den 18 september och fram till den 4 oktober kommer många miljoner liter gyllene dryck att sväljas av törstiga Münchenbor. Falcon Oktoberfest är en kärleksfull hyllning till festivalen som i år fyller 200 år – en välhumlad lager med sötma och kropp. Vi klädde den i traditionella Wiesn-färger. Du hittar den bland tillfälliga nyheter på Systembolaget från den 1 september.

Falcon_flaska_50cl_Oktoberfest+skugga

Äntligen höst!

Det betyder att vår nya Falcon Höstlager går att avnjutas efter en rejäl skogspromenad, torrsättning av båten eller vad helst som gör dig förtjänt av en riktigt god mörk lager. Passar dessutom utmärkt till krämiga och fylliga hösträtter som t.ex. grytor eller potatisgratäng. Finns på Systembolaget som tillfällig nyhet.

  Falcon_Höstlager+löv