Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« Gammalt recept för en lyckad jul | Hem | Fantastiska bilder tagna av Henrik Lagercrantz, Social Club, under vår filminspelning av Hemtex julfilm. »


Kan reklam börja i att man uppfinner en produkt?

- Ja vi tror det.

Målsättningen med kampanjen var att öka trafiken till butik av barnfamiljer eftersom de står för en stor del av den totala omsättningen under julen och samtidigt visa att Hemtex är en självklar aktör att köpa julklappar från.
 
När tog oss an uppgiften insåg vi att det finns tre stora utmaningar som inte bara kommunikationen behövde överbrygga utan även valet av produkter. För det första ses inte Hemtex som en självklar leverantör av julklappar. För det andra är mjukheminredning sällanköp, i snitt handlar svenskar hemtextil 1,5 gånger per år. För det tredje, julen är barnens högtid och det finns en uppfattning om att vi hellre vill ha hårda paket än mjuka.
 
Vi behövde helt enkelt säkerställa att de produkter reklamen skulle handla om dels tilltalar barnfamiljer, är snabbrörligare och samtidigt visar att Hemtex är ett ställe där man kan hitta julklappar. Och det behövde vara överraskande och roligt då det är två starka drivkrafter som konsumenterna efterfrågar inom kategorin inredning och hemtextil. Problemet var att det inte fanns några produkter i sortimentet som tydligt levererade alla dessa krav.
 
Tillsammans med Hemtex hittade vi helt enkelt på en produkt som tilltalade barnfamiljer samtidigt som den var snabbrörlig men också kunde vara en symbol för att visa att julklappar kan vara mjuka.
 
Resultatet blev snöbollar för inomhusbruk. Snöbollarna kan användas både som dekoration men framför allt att skapa snöbollskrig inom hus. Snolykta_blog

 Kampanjen förpackades i en vit snövärld byggd endast i textiler.  Kampanjen syns i 
TV, utomhus, Dagspress och på nätet i både Finland och Sverige.

 

Bild 2

Bild 1

TrackBack

TrackBack-URL för detta inlägg:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c093353ef0147e0251b16970b

Bloggar som refererar till Kan reklam börja i att man uppfinner en produkt?:

Kommentarer

Dessa ska jag absolut kolla in nästa gång jag är på Hemtex, tycker för övrigt att dem har fina produkter till barn =)

Kommentarerna till detta inlägg är stängda.


del.icio.us | Digg! | google