Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« november 2010 | Hem | januari 2011 »


Lika som bär.

IMG_0609

Ovanligt trådlöst ljud hos Pause

Pause-wireless_spread
 Uppslag i dagspress och utomhus.

Nu är det jul på Åkestam Holst.

  1

 
 
 

Vi vill tacka Suzannes och Gunillas mamma och pappa.

När Gunilla Ståhl och Suzanne Fritz slutade jobba hos vår uppdragsgivare Posten blev vi här på Åkestam Holst så klart lite ledsna.
Vilken tröst då, när de snart var tillbaka med ett nytt uppdrag för oss att sätta tänderna i. De skulle starta en bokhandel på nätet som inte riktigt var som de andra. En personlig boklåda som verkade oberoende av förlag och stora bokhandelskedjor och där man skulle kunna inspireras, handla och dela med sig. Varje köp i den här bokhandeln skulle också resultera i böcker till Honduras fattigaste barn. Vårt uppdrag inför sjösättning av deras briljanta idé var att ta fram ett namn och en logotyp.
Resultatet blev Fritz Ståhl – Books & Passion som nu har öppnat lagom till julhandeln. Vi rekommenderar varmt ett besök. Vi tackar ödmjukt Suzannes och Gunillas föräldrar som gav sina barn så perfekta efternamn. Utan er hade den passionerade boklådan Fritz Ståhl varit tvungen att heta något helt annat.

1FritzStåhl

ALLA FÅR PLATS HEMMA

Låt oss applådera för vår formgivare Torbjörn Krantz. En man (i sina bättre år - uppenbarligen) som i helgen kammade hem specialpriset för ”gott hantverk” i Arkitektmuseets pepparkakshustävling.

Tobbes_hus

I bidraget ”Alla får plats hemma” visar Tobbe på en otrolig skicklighet och ett brinnande hjärta.

Fast vi blir inte direkt förvånade. Det gör han ju i allt han gör.

Tummen upp och dunk i ryggen från vännerna på Åkestam.Holst.

Ej att förglömma är döttrarna Ylva och Vanja som också var med i skapandet av det finfina pepparkakshuset.

 

Glada miner.

I torsdags var det många glada miner. Tre pallplatser blev det av våra totalt sex nomineringar.

75 watt för OLW och 50 watt för Pressbyrån i konsumentkategorin, och 50 watt för Playground i smartkategorin.

OLW1

Mellanmålsbyrån

Myggfest på Playground

Levande Julkort, so far... (english version launched)

Den svenska julidyllen på export, igår lanserades den engelska versionen av Levande Julkort. Äntligen kan vi visa sysslingen från italien och chattkompisen i Argentina hur en riktig jul ska se ut.

http://www.livingchristmascards.com/ (yes, this is the english version)

Uppe på berget sköter sig Niklas och Eva briljant. Bara att renarna är kvar är bra jobbat, att de snart 5000 fansen på Facebook är glada och trevliga är en bragd och att SVT valde att göra ett inslag om det hela är inget mindre än fantastiskt. Här är han, Niklas Blindh:

 

Värmespridaren live

Äntligen är vår stora, varma och väldoftande Lussebulle på plats. Den finns till dig som vill värma frusna händer, bli glad eller bli sugen på lussebullar. Gör som Aida Bajgoric från Modette http://nyheter24.se/modette/aidabajgoric. Lussebullen finns på Hötorget, Drottninggatan, Birger Jarlsgatan eller Stureplan i Stockholm eller GBG eller Malmö.

 

Image

 

Har ni vägarna förbi den här skylten och inte har den festaste pälsjackan som jag har att värma er i så tycker jag ni ska stanna upp och smeka lite på Lussekatten, den är nämnligen en riktigt VÄRMESPRIDARE!

haha så sjukt bra ide, och det bästa den står vid en busskur (bra för de som glömt vantarna hemma ;) )

Image (1)

Tomten har tjuvstartat

IMG_1391
Nu har årets julklappssäck med klappar från personalen på Åkestam Holst gått iväg till Frälsningsarmén. Julklapparna delas ut till barn i hjälpsökande familjer och kommer förhoppningsvis sprida värme och glädje!

Folksam - en ny helsida i DN

Folksam

NO GUTS, NO GLORY (OCH VICE VERSA)

Den 26 november svalde Fredrik Hjelmquist, vd på Pause Ljud & Bild ett trådlöst ljudsystem och förvandlade sig själv till en Human Jukebox inför ett samlat pressuppbåd. Och vågar man så vinner man. Innan att det trådlösa ljudsystemet gutPod (döpt efter vd med guts) hann till tunntarmen gick kampanjen break-even. Och tack vare internationell press har Pause erbjudandet nu vidgat sin kundkrets till Ryssland, Spanien och Frankrike. Grattis Pause, det var ni värda!

Ett urval av den uppmärksamhet kampanjen genererade: 

Inslag på Discovery Channel

Sveriges-radio-logo-tjuvar-bedragare

Sveriges Radio P4

Cbc-logo

 

CBC

Bloggosfären
Exempel på bloggar

 

 

Lyssna till en gammal farbror som slagit huvudet på spiken

Det har säkert med mitt eget åldrande att göra, men jag tycker alltmer att den bästa källan till sann kunskap om marknadsföring är gamla farbröder (och jag skulle säga samma sak om gamla tanter om jag hade hittat några). Som Jeremy Bullmore, Paul Feldwick och Warren Buffett.

Och så farbrödernas grand ol' man förstås: Tim Ambler. Jag har nämnt honom många gånger förut, eftersom han med sin "MAC"-modell är den som enklast och bäst av alla förklarar hur vi människor fattar beslut i våra liv, t ex om vad vi ska köpa eller inte. Alltså hur det verkligen går till, i motsats till dravel som AIDA.

Dessutom har han en stillsam och torr stil som är sympatisk. Stora tankar istället för stora gester. Det ger han prov på här, i ett filmat föredrag från ett brittiskt TEDx-event.

Titta hemskt gärna på det om du vill veta hur beslutsfattande fungerar. Så slipper du läsa tjocka böcker och ännu torrare forskningspapper om det. 

(Tack, Johan, för att du hittade det! Du ska få en chokladöl nästa gång du är i stan.)

Gör julkort av renar

Så är den igång. Världen första livesända julkorts-studio. På en fjälltopp. Med renar. Och snö. Och samer. Och kameror. Sätt igång och plåta direkt på sajten levandejulkort.se. Kolla väderprognosen, solens läge och aktiviteter på g i hagen. Eller gå in på Facebook och försök påverka renskötarna om vad du vill att de ska göra. Välj sedan mellan fyra kameror, redigera bilden i olika stil, välj typografi och skriv din hälsning. Posten printar bilden och bär ut ett helt unikt julkort till vem du vill. 

Eftersom allt sker i realtid så gäller det att passa på. Idag har det varit strålande vackert väder på Funäsdalsberget. Men fjällväder är som bekant lynnigt och ingen vet hur ditt julkort blir i rykande storm, snödrev och isbildning.

Stor tack till Niklas, Eva och Pontus som ser till att renarna mår bra och att allt fungerar. Stort tack även till From Sthlm with Love och It´s Showtime för som vanligt fantastisk produktion. Den här gången i 35 minugrader...Om naturen vill är renhagen öppen till den 16 december.

http://www.levandejulkort.se/

Levandejulkort1