Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« Är det verkligen att kasta pengarna i sjön? | Hem | Sportbladet hyllar de kunniga/Sportbladet celebrates the knowers. »


Camera Poetica

Instamatic

Min vän David Lindecrantz lanserade för några veckor sedan en ny retrokamera-app för iPhone. Man kan tycka att marknaden för retrokameraappar borde vara mättad. Men till skillnad från alla de appar som lägger en solblekt Instamatic känsla över alla dina bilder, så tar den här appen dig tillbaka det digitala 80-talet. Med 1-bit Camera fotar du i 1-bitars format. Alltså stenhårda svartvita bilder. Ingen gråskala, bara ettor och nollor – bara svarta eller vita pixlar. Hela appen är dessutom smakfullt designad i klassiskt Macintosh manér och bilderna påminner om vad man kunde göra med en GameBoy Camera, och det ger i alla fall mig gåshud.

Interface

Häromdagen läste jag om en annan kamera, Descriptive Camera, som tar än mer abstrakta bilder. Kameran är utvecklad av Matt Richardson på NYU Interactive Telecommunications. När man knäpper en bild med Descriptive Camera så printar kameran efter någon minut ut en liten papperslapp med en kort text som beskriver det man fotograferat. Man får alltså inte ut någon bild alls utan istället en beskrivning av bilden i text. Kameran finns än så länge bara som prototyp, men jag gissar och hoppas att någon appifierar den snart. Mer om Descriptive Camera här [BBC].

Printouts

Två av kamerans inte helt objektiva bildbeskrivningar

Descriptivecamera

Kamerans baksida

TrackBack

TrackBack-URL för detta inlägg:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c093353ef0168eb380748970c

Bloggar som refererar till Camera Poetica:

Kommentarer

Kommentarerna till detta inlägg är stängda.


del.icio.us | Digg! | google