Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249

« Vår tids "daktylografiska apor". | Hem | Kom fram före 2014! »


The Best Little Agency in The World!

Agency

Vi vet inte om rubrikens koppling till en gammal 70-talsmusikal (och 80-talsfilm med Dolly Parton och Burt Reynolds) är så passande. Men glädjehus i den gamla världen och reklambyråer i den nya förenas åtminstone av allmänhetens skepsis till branschen. Och exakt där slutar förstås alla likheter.
Till saken: Advertising Age och Creativity, USA:s självklara och högt respekterade branschtidningar för reklam och marknadsföring arrangerar varje sommar en ”Small Agency Conference”. Då betyder ”small agency” oberoende reklambyråer med under 150 anställda. I Sverige skulle definitionen motsvara alla oberoende byråer utom möjligen F&B. Även i resten av världen är byråer med 150 anställda rejäla kolosser, men tydligen inte i US of America…
Men det vore förstås inte USA om man inte också delade ut Awards. Vi vet inte riktigt hur nomineringsarbetet går till, men vi fick i alla fall frågor i våras om hur vi jobbar, vår byråfilososfi, vad vi tror på och varför vi finns. Dessutom ville man se exempel på kampanjer från det senaste året.
Så småningom kom en inbjudan att delta i konferensen men suget att åka till Minneapolis mitt i sommaren var inte överväldigande i konkurrens med några veckors välbehövlig (sol)semester.
Desto större blev förstås överraskningen när vi mitt i juli fick beskedet. Åkestam Holst är ”International Small Agency of The Year”. Det är lite svårt att ta in: Världens bästa lilla reklambyrå… Vi har förstås fått fina utmärkelser förr. Men det här är så väldigt konkret. Auktoriteterna Advertising Age och Ceativity tycker att den hårt arbetande lilla byrån på Kungsgatan, i avkroken Stockholm, Sverige, just nu är allra bäst i världen. Wow liksom!
Vi har ännu inte sett till någon grandios buckla eller minsta lilla diplom. Kanske står de kvar och dammar i något tomt ballroom i Minneappolis. Å andra sidan minns vi inte om Dolly fick någon buckla hon heller. Vi får kolla upp saken.
Hursomhelst, stort tack till alla våra uppdragsgivare som utmanar och triggar oss till kommunikation som imponerar over there. Ni är bäst!

TrackBack

TrackBack-URL för detta inlägg:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c093353ef0177444b98b0970d

Bloggar som refererar till The Best Little Agency in The World!:

Kommentarer

Kommentarerna till detta inlägg är stängda.


del.icio.us | Digg! | google