Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249
Hem

Ketchuplogik

Vår senaste annons för Felix Tomatketchup.

FELIX_DN_251x372_low

Kjell avslöjar sanningen!

Hej, jag heter Felix

Under etiketten Våga fråga fick Radio Rix MorronZoo frågan om de killar vi använt i de senaste Felixfilmerna verkligen heter Felix på riktigt. Eller har vi bara tagit några och döpt om dem? Lyssna på inslaget där vår projektledare Kjell ger hela sanningen.

Kjell pratar Felix i radio 

Skolstart

IMG_4617

Nu är det dags för ÅK 7-9 att lära sig viktiga saker som att "Allt blir godare med Felix Tomatketchup" och vad som är en odödlig slogan. Men hur tänkte du Adam? Tack Gleerups förslag för ert goda val av bra reklam!

Hej, jag heter Felix!

Felix ketchup

Felix Italia  Felix Stor Paj

Felix-Risgröt  Felix ketchup

Hej, jag heter Felix är vårt nya reklamkoncept för Felix som framöver kommer att visas på tv, synas i butik och finnas på annonser med mera. Konceptet bygger på den enkla insikten om att vi känner något speciellt för ting som heter som en själv. Säg därför gärna redan nu ett rejält hej till Felix nya talespersoner Felix Almström, Felix Thunholm, Felix Elofsson, Felix Bergbom, Felix Laurent, Felix Brehmer med flera – några av de 10 000 personer som i Sverige heter Felix (själva namnet Felix kommer från latinets felicium och betyder lycklig). Smaklig måltid alla ni som tycker om... Felix. Här är ett axplock av filmerna:

  

  

En av framgångsfaktorerna bakom vår tidigare reklam för Felix Tomatketchup har varit att den är sprungen ur verkligheten. Så är fallet även denna gång. Vill du komma i kontakt med exempelvis Thai-Felix, ring eller skriv till Agneta så fixar vi det.

Vi firar med ketchup på julskinkan

Det har debatterats, diskuterats och dryftats ifall annonsen med tungan är osmaklig eller smaklig och därför var det extra roligt att just den vann Resumépriset Årets Reklambild, folkets omröstning. Den ingår tillsammans med bland annat ketchup på tomaten i serien Allt blir godare med Felix Tomatketchup.

Gott
Gott

Därför blir allt blir godare med Felix Tomatketchup

Att Felix Tomatketchup passar till allt är nu mera allmänt känt. Men hur kommer det sig att den faktiskt gör det? Forskningen har beviset och i dagarna går den nya kampanjen för Felix Tomatketchup upp.

 

  Ketchup 1    Ketchup_3  

  Ketchup_2     Felix-beviset-low
 

Einar – en ketchupeffekt nu på skiva

Einar, vilken kille. Hans remix av byråns Felixdokumentär ”Allt blir godare med Felix tomatketchup” klättrar allt högre på YouTube och i veckan släpptes albumet på iTunes och Spotify.

Gör som alla andra! Ha ketchup på allt och lyssna på musiken samtidigt:

Einar Arvidsson – Ode to Felix Tomatketchup - Jag äter ketchup till allt |Instrumental|
Einar Arvidsson – Ode to Felix Tomatketchup - Jag äter ketchup till allt |Tomato mix|
Einar Arvidsson – Ode to Felix Tomatketchup - Jag äter ketchup till allt |Remix|

Ode to Felix Tomatketchup

Jag äter ketchup till allt. Punkt.

Uppdaterat: En klok person tyckte att jag kanske borde påpeka att det inte är vi som har gjort den här varianten på ketchupfilmen. Det är alltså inte vi. Geniet bakom heter Einar Arvidsson. Tack för uppmärksamheten.

Allt blir godare utomhus!

Glass med Felix tomatketchup, annonsering utomhus Pannkaka med Felix tomatketchup, annonsering utomhus Hummer med Felix tomatketchup, annonsering utomhusOstsmörgås med Felix tomatketchup, annonsering utomhus Banan med Felix tomatketchup, annonsering utomhus Glass med Felix tomatketchup, annonsering utomhus

Ketchuplovers! Här är annonserna som kompletterar vår film "Allt blir godare med Felix Tomatketchup". Om du funderar på om ketchup är gott till allt, testa Jakobs pannkaksrecept redan ikväll.

Allt blir godare med Felix Tomatketchup

Glass och ketchup är det bästa Där andra haft kolasås, har vissa provat ketchup, när den ena haft dressing, har den andre kört med ketchup. Alla har vi en kusin, en brors förra flickvän eller en gammal kompis moster som har haft ketchup på allt. Felix går nu ut i en bred kampanj med temat ”Allt blir godare med ketchup”.

Det började på Facebook
Kan man äta ketchup till allt? Arbogatjejen Isabelle Liljestrand startade för en tid sedan Facebookgruppen ”Jag äter ketchup till allt utom pannkaka". Som gruppens bild valde hon en fullmatad hylla med Felix Tomatketchup. En hyllning till Felix kan man tycka, men när Lars-Erik Jönsson, chef för Felix Tomatketchup en dag upptäckte gruppen, bestämde han sig för att söka upp Isabelle och prata henne till rätta. I hans värld passar ketchup till allt, även pannkakor.

Fler filmer finns på www.youtube.com/user/ketchuptillallt

Tuta om du ser den här!

Vi jobbar med en ny kampanj för Felix Tomatketchup. Snart passerar vi över Älfsborgsbron.

F1

F2

Felix slår ett slag för vardagen

Varför säger man att något är vardag? Är det för att det är dåligt eller för att det är som vanligt? Och när man säger vanligt, menar man då något tråkigt? Eller kan det vara så att det har blivit vanligt, bara för att vi tycker om det så mycket och därför vill göra det ofta? 

Vardagen är full av motsättningar. Uttryck som vardagsglädje, vardagsgrå, spänning i vardagen, vardagshjälte avslöjar vardagens komplexitet. Lägg därtill att vi exempelvis längtar efter att komma bort från den, men när vi har varit borta från den, bara ett litet tag, saknar vi den. Vi försöker ibland fly våra egna vanliga dagar, men bland det bästa vi då vet är att besöka någon annans vanliga dagar.
 – Hur var semestern?
 – Rolig! Vi fick komma hem till två italienare och äta middag hemma hos dem.

Felix och vi vill med den nya reklamfilmen för Felix slå ett slag för den vanliga dagen. Visst tycker även Felix att en grå måndagsmorgon kan vara rutten och att helgen många gånger är guldkantad – men den vanliga dagen betyder mycket. Det gäller bara att ta den för var den är, nämligen en dag för skoj, umgänge, trygghet och något pretentiöst men sant uttryckt: En möjlighet till att leva livet med de och det vi tycker om. Något som är extra relevant för Felix är dessutom det faktum att vardagsmiddagen fått funktionen som en modern version av den gamla hederliga lägerplatsen. Middagen har blivit en samlingsplats och en tid för paus i våra allt mer minutplanerade liv. För hur dagen än börjar och vart den än tar vägen, så slutar den oftast vid middagsbordet med någon du tycker om. Enkelt, eller hur?


Till sist en 15-sekundare och en engelsk version.

    

Please check out the English version of our latest TVC for Felix Food (the one to the right). A version specially made for you.

Felix Var Dag

Våra första filmer för Felix, ett varumärke som varit en del av den svenska vardagen i 70 år. Och det är precis där Felix hör hemma – i vardagen, de dagar då livet faktiskt utspelas. Åtminstone fem sjundedelar av det.

Huvudfilm:

Några exempel på produktfilmer: