Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249
Hem

Folksam går på djupet.

Vår vana trogen använder vi oss inte av traditionella försäkringsargument i vår reklam för Folksam. Istället tar vi fasta på de känslor som människor har för det som de försäkrar. Som en uppföljare till de fallskärmshoppande katterna kommer här en film om Folksams samlingsrabatt. Och vad bättre illustrerar det än hundar, akvarium och båtar i en salig blandning. För regin står även denna gång Markus Johnson på Film de Liberté.

 

”It is about doing more instead of doing less, it is just being creative in how you do more”

Ända sedan jag som, förvirrad, pank men ganska obekymrad snowboardåkande diversearbetare började på reklambyrå för lite drygt 10 år sedan, så har jag tyckt att små budgetar är mer en utmaning än ett hinder. Ibland t om bättre. Det tvingar en att vrida och vända på problem och projekt vilket ibland föder bättre idéer och alltid gör en till en bättre kreatör. Inom området film, ett område som traditionellt sett är förknippat med stora utgifter, blir detta extra tydligt. Personligen blir jag inspirerad av filmare som gör skid- och snowboardfilmer, de lyckas oftast göra mycket av litet och en av mina senaste favoriter är filmen All I Can av Dave Mossop och Eric Crossland på Sherpas Cinema.

Citatet i rubriken kommer från filmen och handlar egentligen inte om att göra film med små medel, utan deras syn på hållbarhet. Jag tycker det är precis så man ska se på hållbarhet (och reklam), det handlar inte om att spara in, göra mindre eller att vi ska leva mer begränsat. Tvärtom, allt kommer bli mycket mer och mycket bättre, i takt med att vi, och företagen vi jobbare med blir mycket kreativare.

The weekly celebration goes to Dave and Eric at Sherpa’s Cinema for doing a lot with less and their positive view on sustainability and the future. Something that applies to life, as well as advertising.

Audi quattro älskar snö

För över trettio år sen kom den första bilen med quattro, Audis uppfinning som har kommit att bli synonym med fyrhjulsdrivna personbilar.

Det tog inte lång tid innan skidåkarna insåg att en Audi quattro kanske är den perfekta skidbilen. Snålare och bekvämare än suvarna men klarar hala backar precis lika bra. Allt förpackat i en sportig premiumbil med kassaskåpskänsla. 

Det blev början på en lång, fin relation, Audi är numera bland annat huvudsponsor av den alpina världscupen, som heter Audi FIS World Cup. 

I vinterns quattrokampanj har vi tagit fasta på det djupaste i skidsjälen, nämligen kärleken till snö. Snö är någonting de flesta avskyr, men skidåkare älskar. Något som ses som ett problem men för skidåkaren, då är den livsnödvändig. Det är en attityd som inte bara gör vintern uthärdlig, den separerar oss från resten och är nödvändig för att inte deppa ihop totalt under vintern. Vintern blir helt enkelt bättre om man tar emot den med öppna armar. Precis som skidåkaren så älskar Audi quattro snö. 

Vi har gjort en film tillsammans med Martin Werner på danska Bacon. 

 

Ett gäng annonser. Den snöiga Q3:an är plåtad av Petrus Olsson. 

AUDI_DN_30okt_251x372

OK_low_Q3_quattro_217x285_ny

OK_Citymag_Vaster_436x288

Magasin Åres baksida

AUDI_AreMag_230x298

Stortavlor och småskyltar som sitter i Åres sittliftar VM8:an, VM6:an och Hummeln. 

AUDI0006_Oster_HolidClub_2_mitt_2800x2000


AUDI0006_Bergb _AreTorg_1_vanster_2800x2000

AUDI0006_Oster_HolidClub_3_hoger_2800x2000

Liftbygel

V4_liftbyglar_VM6_170x604

OK_liftbyglar_Hummeln_170x603

Quattro ger dig lika mycket kontroll och glädje som nyslipade skidor. I Funäsdalen har vi ett spel som utspelar sig i liften, i backen och i mobilen. Det finns 20 numrerade reklamskyltar utspridda i liftstolarna, den som först fotar av ett ledigt nummer och visar upp på Sportmaffian vinner en quattroslip. På en mobilsite kan man se de lediga numrena som nollställs varje vecka. Försten ner! 

HR_liftbyglar_Funas_170x6012

Bild

Se Aftonbladets inslag om vår senaste ATG-film

Att få 450 kilo häst att sitta still i en roddbåt kräver sina knep. Att ett nyhetsmedium som AB gjort ett inslag om hur det gick till är roligt. Ännu roligare är att de valt att fokusera på det viktigaste: Att reklamen bidragit till ett rekordresultat för ATG. Faktum är att svenska ATG krisåret 2009 var det hästspelbolag som gick bäst i världen sett till omsättningsökning.

Good news about our latest ATG ad.

It takes some tricks to make a horse sit still in a rowboat. We had hopes that a mayor news corporation would like to tell the story about how it was done. And we where delighted that they chose to emphasise on the most important thing about the campaign, e.g. that our ads has contributed to a turnover record for ATG. In the meagre year of 2009 ATG was the worlds’ most successful horse betting company when it comes to increase of turnover.

Har du alla hästar hemma? / Do you know your horses?

Bild 14

2009 blev en makalös succé för ATG. Omsättningen ökade från 11.9 miljarder till nästan 12.7 miljarder. Över tre år har nu ATG ökat omsättningen med 1,5 miljarder kronor. Kampanjåret 2010 börjar med ett nytt tema, "Har du alla hästar hemma?" och en ny film regisserad av Traktor och filmad av Linus Sandgren i Valencia under november månad. Samtidigt hälsar vi Harry Boy välkommen i nya kläder, redesignad av Acne JR. Gott nytt travår 2010 önskar vi ATG.

2009 was indeed a marvelous year for ATG. The revenue increased from 11.9 billion swedish crowns to 12.7 billion. Over three years time it has now increased 1,5 billion crowns. 2010 begins with the release of the new concept, "Do you know your horses?" and a new ad directed by Traktor, shoot by Linus Sandgren in Valencia in november. At the same time we say welcome to Harry Boy in a new shape, redesigned by Acne Jr. We wish ATG a Happy New Year of trotting 2010.

Titta på filmerna/watch the ads

Mjuka klappar till alla

     Hemtex

Just nu finns en Facebook app där du kan spela om mjuka klappar från Hemtex. I korthet går spelet ut på att du tilldelas kort som föreställer olika produkter ur Hemtex kollektion. Det gäller för dig att samla ihop 10 likadana kort, vilket du gör med hjälp av byten med dina vänner. När du lyckats med detta försvinner produkten ur omgången och du har samtidigt vunnit din egna julklapp från Hemtex!

Spela här

Medan du sov

Det är rätt fantastiskt egentligen. Posten gör det möjligt för dig och mig att skicka saker ända från Krokträsk till Tjörnarp på mindre än ett dygn. Bara att lägga brevet på lådan senast klockan 18, så sätter det väloljade maskineriet i gång. I det tysta ser hjältarna på Posten till att försändelsen hämtas, sorteras och leveras genom skog och land för att landa hemma på min hallmatta redan nästa dag. För ynka 6 kr. 

God Jul och Gott nytt År


Vi ses i januari