Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1749
Kommentarer: 1247
Hem

Folksam går på djupet.

Vår vana trogen använder vi oss inte av traditionella försäkringsargument i vår reklam för Folksam. Istället tar vi fasta på de känslor som människor har för det som de försäkrar. Som en uppföljare till de fallskärmshoppande katterna kommer här en film om Folksams samlingsrabatt. Och vad bättre illustrerar det än hundar, akvarium och båtar i en salig blandning. För regin står även denna gång Markus Johnson på Film de Liberté.

 

Reklam som folk pratar om.


Byråns senaste film för Folksam är (tillsammans med Zlatans mirakelmål) veckan virala fenomen världen över. Toppat med inslag på CNN (bl a intervju med Folksams Lena Strand) och Huffington Post. Väldigt, väldigt kul för alla inblandade! Sedan vi inledde samarbetet med Folksam för tre år sedan har vi fått förtroende att på djupet vara med och identifiera vilka associationer och drivkrafter som verkligen påverkar attityd och försäljning. Sånt leder till reklam som både fungerar och gillas. Har du inte sett filmen? Kolla här.

Vår senaste kampanj för Folksam flyger. Bokstavligen.

Som vanligt använder Folksam inte traditionella försäkringsargument i sin reklam, utan tar istället fasta på de känslor som människor har för det som de försäkrar. De här filmerna hyllar två av Folksams fyra miljoner kunder: Eva och hennes kärlek till sin katt samt Daniel och hans radiostyrda helikopter. Filmerna är producerade tillsammans med Film de Liberté.


Folksams hjärta klappar för sport.

Över 1,6 miljoner svenskar har en idrottsförsäkring hos Folksam, det gör Folksam överlägset störst i Sverige på området. Men engagemanget i svensk idrott sträcker sig betydligt längre än så, med ett nära samarbete med olika idrottsförbund runt om i landet. Filmerna tar denna gång fasta på Folksams kunders starka känslor för sin sport och landar som vanligt i konceptet ”För allt du bryt dig om”. De är producerade tillsammans med Jesper Ericstam på Social Club.

Löpning, 30s

Karate, 30s

Pingis, 15s

Pick of the day - Känslobarometern 2

Folksam
Klicka här

Folksam - Åktidsomvandlaren

Ska du åka Vasaloppet eller känner du någon som ska göra det? I Åktidsomvandlaren kan du tippa din drömtid och jämföra den mot tidigare prestationer för att se hur långt den räcker.
Före loppet kan du tippa din åktid och vinna en Startklarförsäkring. Efter loppet hjälper Folksam dig istället att berätta om din bedrift.

Bild 4


Folksam - Ny film & sponsorspotar

Folksam - en ny helsida i DN

Folksam

Söndagens helsida i DN

Folksam_Framtassen_DN 

 

Folksam

Kampanjen fortsätter. Så även diskussionerna på nätet:

http://www.gitarrforum.com/forum/index.php?showtopic=11984

Nedan finner du senaste annonsen som gick i DN.

Torrdasset

För allt du bryr dig om

Folksams kampanjen fortsätter i full fart. Nedan finner du två annonser och den senaste filmen.

 

LOW-Folksam_251x372

 

V1_FOLK_0009_Falgar_annons_251x372

 

    

För allt du bryr dig om

Under en tid har vi tillsammans med Folksam arbetat fram ett nytt långsiktigt kommunikationskoncept och nu i veckan började resultatet synas i media.

Folksam är med sina 4 miljoner kunder ett av Sveriges största försäkringsbolag. De flesta känner till Folksam men ytterst få känner något för bolaget. Vår uppgift var att tydliggöra Folksam på marknaden men framför allt få fler människor att känna något för bolaget, så att en större del svenskar aktivt kan tänka sig att välja Folksam.

Det var en stor utmaning då försäkringar och pensionssparande inte är något som får vanliga människors hjärtan att klappa. Hur får man folk att känna för ett försäkringsbolag? Vår enkla insikt låg i att folk bryr sig inte om försäkringen, de bryr sig om det de försäkrar. Så från och med nu kommer den mesta av reklamen från Folksam att handla om det som folk bryr sig om.

Nedan finner du känslobarometern samt de första två filmerna i kampanjen.

Känslobarometern

Power to the people!

Liftarn_A_raised_fist

Historien bleknar snabbt. Att det för bara hundra år sedan, i början av nittonhundratalet, var i praktiken omöjligt för människor utan förmögenhet att försäkra hus, hem eller sina liv förefaller osannolikt. Men sådan var verkligheten, långt innan Ikea och H&M upptäckte värdet och vikten av den vanliga människan som kund.

1908 bildades så den ömsesidiga brandförsäkringsföreningen “Samarbete” och sex år senare “Folket”, som erbjöd livförsäkringar. Båda ägdes av sina försäkringstagare med idén om gemensamt ansvar och Ingen behövde vara rik för att teckna en försäkring.  Därmed var isen bruten och många är de finansaktörer som sedan dess har försökt tjäna en hacka på människors behov av trygghet.

Både “Samarbete” och “Folket” finns kvar, sedan 1946 under det gemensamma namnet Folksam. Det som är sig likt är idén om att det är kunderna som själva ska äga sitt försäkringsbolag, inte anonyma finanshus eller ansiktslösa kapitalägare. Det som är nytt är att Folksam från och med nu samarbetar med reklambyrån Åkestam Holst för att ännu tydligare kommunicera sina värderingar och nyttor för gamla och nya kunder.

Vi är både glada och stolta över att få förvalta och förnya ett så hedervärt arv!