En dirigent, 15 små barn som aldrig spelat piano, fem veckors övning, en klassisk konsert. Mini Maestros, vårt senaste projekt för Folksam, är en storslagen, lustfylld musikalisk resa med fokus på barns kreativitet och utveckling.
Eric Saties Gymnopèdie no 1 har framförts på världens stora konsertscener. I projekt Mini Maestros är det en grupp barn i åldern 3-4 år från förskolan Klara i Stockholm som tar sig an det kända musikstycket. Till sin hjälp har de den kända dirigenten från Kungliga Musikskolan Jan Risberg samt musikpedagoger och förskollärare. Under fem intensiva veckor övar barnen och kommer steg för steg närmare det stora målet – framförandet på den stora konsertscenen.
Hela 2015 kommer Folksam att fokusera på barnen. Det innebär förutom en förbättrad barnförsäkring också att de hyllar barnen som de värdefulla, kompetenta individer som de är och inspireras av deras stora potential.
– Projekt Mini Maestros handlar inte om att framföra ett perfekt klassiskt stycke eller att drilla de här barnen, utan att ge dem en upplevelse som de kan ha med sig många år framöver. Och som förhoppningsvis kan öppna upp för nya kreativa vägar i livet, säger Lena Strand, Marknadschef på Folksam.
Under hela projektet, från de första trevande tangenttryckningarna till konserten, har vi samarbetat tätt med produktionsbolaget Film de Liberté och dokumentärfilmsbolaget Silvio. Vi har följt barnen på nära håll och dokumenterat varje litet steg på resan. Fem veckors filmat material har resulterat i ett antal filmer, från reklamfilmer till en fördjupande 10 minuters dokumentär. Digital strategi och PR strategi har lagts upp i samarbete med BeOn, mediabyrån Maxus och PR-byrån FLB Europa.
Se även
Dokumentären
Projektet ur ett pedagogiskt perspektiv
Projektet ur dirigentens perspektiv
Projektet ur barnens perspektiv
Vår vana trogen använder vi oss inte av traditionella försäkringsargument i vår reklam för Folksam. Istället tar vi fasta på de känslor som människor har för det som de försäkrar. Som en uppföljare till de fallskärmshoppande katterna kommer här en film om Folksams samlingsrabatt. Och vad bättre illustrerar det än hundar, akvarium och båtar i en salig blandning. För regin står även denna gång Markus Johnson på Film de Liberté.
Byråns senaste film för Folksam är (tillsammans med Zlatans mirakelmål) veckan virala fenomen världen över. Toppat med inslag på CNN (bl a intervju med Folksams Lena Strand) och Huffington Post. Väldigt, väldigt kul för alla inblandade! Sedan vi inledde samarbetet med Folksam för tre år sedan har vi fått förtroende att på djupet vara med och identifiera vilka associationer och drivkrafter som verkligen påverkar attityd och försäljning. Sånt leder till reklam som både fungerar och gillas. Har du inte sett filmen? Kolla här.
Som vanligt använder Folksam inte traditionella försäkringsargument i sin reklam, utan tar istället fasta på de känslor som människor har för det som de försäkrar. De här filmerna hyllar två av Folksams fyra miljoner kunder: Eva och hennes kärlek till sin katt samt Daniel och hans radiostyrda helikopter. Filmerna är producerade tillsammans med Film de Liberté.
Över 1,6 miljoner svenskar har en idrottsförsäkring hos Folksam, det gör Folksam överlägset störst i Sverige på området. Men engagemanget i svensk idrott sträcker sig betydligt längre än så, med ett nära samarbete med olika idrottsförbund runt om i landet. Filmerna tar denna gång fasta på Folksams kunders starka känslor för sin sport och landar som vanligt i konceptet ”För allt du bryt dig om”. De är producerade tillsammans med Jesper Ericstam på Social Club.
Löpning, 30s
Karate, 30s
Pingis, 15s
Klicka här
Kampanjen fortsätter. Så även diskussionerna på nätet:
http://www.gitarrforum.com/forum/index.php?showtopic=11984
Nedan finner du senaste annonsen som gick i DN.
Folksams kampanjen fortsätter i full fart. Nedan finner du två annonser och den senaste filmen.
Under en tid har vi tillsammans med Folksam arbetat fram ett nytt långsiktigt kommunikationskoncept och nu i veckan började resultatet synas i media.
Folksam är med sina 4 miljoner kunder ett av Sveriges största försäkringsbolag. De flesta känner till Folksam men ytterst få känner något för bolaget. Vår uppgift var att tydliggöra Folksam på marknaden men framför allt få fler människor att känna något för bolaget, så att en större del svenskar aktivt kan tänka sig att välja Folksam.
Det var en stor utmaning då försäkringar och pensionssparande inte är något som får vanliga människors hjärtan att klappa. Hur får man folk att känna för ett försäkringsbolag? Vår enkla insikt låg i att folk bryr sig inte om försäkringen, de bryr sig om det de försäkrar. Så från och med nu kommer den mesta av reklamen från Folksam att handla om det som folk bryr sig om.
Nedan finner du känslobarometern samt de första två filmerna i kampanjen.
Historien bleknar snabbt. Att det för bara hundra år sedan, i början av nittonhundratalet, var i praktiken omöjligt för människor utan förmögenhet att försäkra hus, hem eller sina liv förefaller osannolikt. Men sådan var verkligheten, långt innan Ikea och H&M upptäckte värdet och vikten av den vanliga människan som kund.
1908 bildades så den ömsesidiga brandförsäkringsföreningen “Samarbete” och sex år senare “Folket”, som erbjöd livförsäkringar. Båda ägdes av sina försäkringstagare med idén om gemensamt ansvar och Ingen behövde vara rik för att teckna en försäkring. Därmed var isen bruten och många är de finansaktörer som sedan dess har försökt tjäna en hacka på människors behov av trygghet.
Både “Samarbete” och “Folket” finns kvar, sedan 1946 under det gemensamma namnet Folksam. Det som är sig likt är idén om att det är kunderna som själva ska äga sitt försäkringsbolag, inte anonyma finanshus eller ansiktslösa kapitalägare. Det som är nytt är att Folksam från och med nu samarbetar med reklambyrån Åkestam Holst för att ännu tydligare kommunicera sina värderingar och nyttor för gamla och nya kunder.
Vi är både glada och stolta över att få förvalta och förnya ett så hedervärt arv!