Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249
Hem

Fantastiska bilder tagna av Henrik Lagercrantz, Social Club, under vår filminspelning av Hemtex julfilm.

L1001042LR

L1001106LR

 

L1001111LR

L1001098LR

L1001205LR

L1001225LR-2

Kan reklam börja i att man uppfinner en produkt?

- Ja vi tror det.

Målsättningen med kampanjen var att öka trafiken till butik av barnfamiljer eftersom de står för en stor del av den totala omsättningen under julen och samtidigt visa att Hemtex är en självklar aktör att köpa julklappar från.
 
När tog oss an uppgiften insåg vi att det finns tre stora utmaningar som inte bara kommunikationen behövde överbrygga utan även valet av produkter. För det första ses inte Hemtex som en självklar leverantör av julklappar. För det andra är mjukheminredning sällanköp, i snitt handlar svenskar hemtextil 1,5 gånger per år. För det tredje, julen är barnens högtid och det finns en uppfattning om att vi hellre vill ha hårda paket än mjuka.
 
Vi behövde helt enkelt säkerställa att de produkter reklamen skulle handla om dels tilltalar barnfamiljer, är snabbrörligare och samtidigt visar att Hemtex är ett ställe där man kan hitta julklappar. Och det behövde vara överraskande och roligt då det är två starka drivkrafter som konsumenterna efterfrågar inom kategorin inredning och hemtextil. Problemet var att det inte fanns några produkter i sortimentet som tydligt levererade alla dessa krav.
 
Tillsammans med Hemtex hittade vi helt enkelt på en produkt som tilltalade barnfamiljer samtidigt som den var snabbrörlig men också kunde vara en symbol för att visa att julklappar kan vara mjuka.
 
Resultatet blev snöbollar för inomhusbruk. Snöbollarna kan användas både som dekoration men framför allt att skapa snöbollskrig inom hus. Snolykta_blog

 Kampanjen förpackades i en vit snövärld byggd endast i textiler.  Kampanjen syns i 
TV, utomhus, Dagspress och på nätet i både Finland och Sverige.

 

Bild 2

Bild 1

Sveriges mjukaste butik

Hemtex beslutade sig för ett år sedan att ta ett rejält omtag. Under ett antal år hade Hemtex försökt att bredda sitt erbjudande och även sälja hård heminredning. Det hela ledde fram till att man blev otydliga och tappade marknadsandelar. 

Detta ledde fram till att Hemtex bestämde sig att gå tillbaka och återigen bli en fackhandel inom hemtextil. Tillsammans med Hemtex tog vi fram en ny kommunikationsplattform och ett nytt koncept, Sveriges mjukaste butik. Förutom nytt koncept, nytt uttryck, och ny reklam har togs det även fram en ny logotyp som Stockholm Design Lab tagit fram. 

Första reklamkampanjen som startade för några dagar sedan har till uppgift att visa upp det nya sortimentet och berätta att nya Hemtex nu endast säljer mjuk heminredning, så som det anstår Sveriges mjukaste butik.

 Nyahemtex_bord Nyahemtex_sangj.pg Nyahemtex_soffa

Allt för sovmorgon

I vår senaste kampanj visar vi att Hemtex har allt som krävs för en lång och skön sovmorgon.

Mjuka klappar till alla

     Hemtex

Just nu finns en Facebook app där du kan spela om mjuka klappar från Hemtex. I korthet går spelet ut på att du tilldelas kort som föreställer olika produkter ur Hemtex kollektion. Det gäller för dig att samla ihop 10 likadana kort, vilket du gör med hjälp av byten med dina vänner. När du lyckats med detta försvinner produkten ur omgången och du har samtidigt vunnit din egna julklapp från Hemtex!

Spela här

Mjuka klappar till alla

I tisdags hade våra nya julfilmer för Hemtex premiär. Mjuk jul och mjukt nytt år önskar Sveriges mjukaste butik.

Och här är senaste kampanjen för Hemtex

Enligt handels utredningsinstitut skulle årets julklapp bli en upplevelse. Perfekt tajming tyckte vi, då de senaste avsnitten av enkla förändringar och hela Hemtex julkampanj handlar om just detta. Kampanjen kretsar kring en digital klapparat där vi ger tips på hur man kan ge bort julklappar från Hemtex som en upplevelse. Bild 2

Avsnitt 4:a

Lite sent omsider. Här vårt 4:e avsnitt av Enkla förändringar för Hemtex. De senaste kampanjerna har gått lysande. Kampanjvarorna från avsnitt 3 och 4:a har sålt slut. Roligt tycker vi.

Nytt avsnitt av Enkla förändringar

 

Frida Wanselius går på högvarv i det nya avsnittet av Enkla förändringar världens kortaste inredningsprogram. Vi vill samtidigt passa på att nämna att det förra avsnittet gav effekt. Men siffror i all ära, ett av de mest tydliga exemplen finns här: Liselott & Inge.

Svenska folket gillar enkla förändringar och Hemtex

Stockholm14tumme747_438_3 Vi har precis fått en rykande färsk undersökning från TV4. Där får vår nya programserie höga betyg. Drygt 75% tycker väldigt mycket om programet och nästan hälften av alla tittare har uppmärksammat avsnitten. Vidare får vi en massa positiv feedback från inredningsbloggar. Det bästa med kampanjen är att många väljer att besöka hemtex.se för att se hela avsnittet.

Vi är övertygade om att framgången beror på att vi utgått från insikten att många människor i Sverige upplever att inredning börjar bli kravfyllt. Detta beror till stor del av mängden inredningsprogram som försökt överträffa varandra genom att riva ut, kasta och bygga nytt. Att göra om hemma har helt plötsligt blivit förenat med en enorm kostnad.

Vi vill med programmen visa att man med enkla sätt kan skapa stor förändring hemma, utan att det kostar skjortan. Följ avsnitten på hemtex.se.

Hemtex, nytt avsnitt

Nästa avsnitt i serien Enkla förändringar, världens kortaste inredningsprogram gick upp i veckan på TV4 och hemtex.se. Som vanligt är det Frida Wanselius som hjälper folk i Sverige att på ett enkelt sätt få ordning hemma.

Premiär för världens kortaste inredningsprogram

Bild_1

De senaste åren har intresset för heminredning fullkomligt exploderat, men i takt med det ökade intresset har också kraven blivit enorma. Inredningsprogramen försöker överträffa varandra genom att riva, kasta och bygga nytt. För många människor har inredning blivit krafyllt och ångestladdad.

Det vill vi och Hemtex ändra på! Genom att göra världens kortaste inredningsprogram visar vi att heminredning kan vara enkelt, kravlöst och okomplicerat.

Tillsammans med Frida Wanselius hjälper Hemtex familjer runt om i landet med att enkelt förändra sina hem.

I TV visas nedklippta versioner av TV programet som återfinns i sin rätta längd (5 minuter) på hemtex.se

Vi har även tagit fram ett nytt grafiskt uttryck som återfinns i både tidningsannonser och i de 207 butikerna runt om i norden.

Hemtex, ny uppdragsgivare

Vi är oerhört glada och stolta över att Hemtex har valt Åkestam Holst som reklambyrå. Hemtex är ledande varumärke inom hemtextil med 144 butiker i Sverige. Kedjan omsätter drygt 1,2 miljarder och finns även etablerad i våra nordiska granländer. Hemtex kommer nu att satsa ännu intensivare på marknadsföring och vår uppgift blir att hjälpa dem att hålla ihop kommunikationen i samtliga kanaler.

Vi säger varmt välkommen till Hemtex.

Bild

Och här är gänget som ska göra det.