Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249
Hem

Oktupel medaljskörd i LIA.

LIA_london international awards

Banbrytande rabattsystem, världens största memoryspel, broderade sängar, världens första bostadssajt baserad på ljud och hifi i livet efter detta övertygande juryn vid årets London International Awards. Sammanlagt tilldelades Åkestam Holst åtta statyetter för fyra olika uppdragsgivare, vilket resulterade i två guld, tre silver och tre brons. Rekord för oss och dessutom bästa svenska byrå. Stort tack till State Interactive, Provide IT, Goodmorning, Kodapan, Kollektivet Livet, B-Reel, FSWL, It’s Showtime och i synnerhet alla våra fina uppdragsgivare!

Resultaten i detalj:

Swebus - The Train Switch
Guld - Digital/Websites
Guld - Non Traditional/Direct Marketing
Silver - Digital/Innovative Use of Digital

Pause Ljud & Bild - CataCombo Sound System
Brons - Digital/Weird Wonderful Website
Brons - Digital/Weird Wonderful Work

Pause Ljud & Bild - Stockholm House Equalizer Banner  
Silver - Digital/Banner

IKEA - Say it with a bed
Brons - Digital/Websites

Posten - The Parcel Memory
Silver - Digital/Online Games

Det rullar på…

Lia

Sen i går kväll offentliggjordes de nominerade jobben i LIA (London Internatinal Awards), en av de viktigaste internationella tävlingarna efter Cannes Lions. Sverige gjorde bra ifrån sig med över 20 jobb på shortlist. Och bäst av de svenska byråerna var händelsevis Åkestam Holst med 10 nominerade jobb. Det känns förstås grymt, och alldeles särskilt att nomineringarna sprids över fem olika kampanjer för fyra olika uppdragsgivare!
Stort grattis också till våra kompisar på Bold som knep en nominering för The Shirt Factory i design-kategorin!
Nu håller vi tummarna inför finalen den 4 november och hoppas på fin utdelning även där.

Här är Åkestam Holsts nomineringar:

IKEA - Nightwalkers [Film]
Swebus – The Train Switch [Digital/Innovation]
IKEA – Say it with a bed [Digital/Product & Service]
Pause Ljud & Bild – CataCombo Sound System [Digital/Weird Wonderful Website]
Pause Ljud & Bild – Stockholm House Equalizer [Digital/Banners]
Posten – The Parcel Memory [Digital/Online Games]
Pause Ljud & Bild – CataCombo Sound System [Digital/Weird Wonderful Work]
Swebus – The Train Switch [Digital/Product & Service]
Pause Ljud & Bild – Stockholm House Equalizer [Digital/Product & Service]
Swebus – The Train Switch [Non Traditional/Direct Marketing]

Igår var Tomorrow!

Vi försöker ha en förhållandevis sofistikerad och ödmjuk ton i våra inlägg, men den här gången blir det tvärtom. Gårdagens utmärkelse i Tomorrow Awards var helt enkelt så inihelvete rolig. Att höra juryns diskussioner gjorde oss oförskämt glada och att få dela scen med genier från flera delar av världen var satans så fantastiskt. Förra året vann bland andra Google Glass och den här gången vann vi. Själva priset var 3D-printat så allt kändes väldigt future. Tack Tomorrow Awards.

Lyssna på juryn och se casefilmen:

» Tomorrow Awards Summer 2013 Winner: "Swebus Train Switch" from ADC Global Network.

» Åkestam Holst vinner Tomorrow Awards (resume.se)
» Ted Persson om Tomorrow Awards (resume.se)

Järnhästar finns inte

Ett tåg du bokat en resa med, men som blir inställt är som en frukt du betalat för men som inte finns. Tack till Hästar finns inte för inspirationen (besök gärna deras fina shop). Den här annonsen sitter i Metro på torsdag.

Ironhorses

Pins

» Swebus på Twitter
» Swebus på Facebook

Nu lanserar vi vinterns bästa tågväxel

Förra årets julkampanj för vår kund Swebus var Swebus Jackpot. Nu är det dags för Swebus Tågväxel, uppföljaren som är ett banbrytande rabattsystem.

Det är tråkigt med tågförseningar, men Swebus Tågväxel gör dem roliga. Så fort ett tåg ankommer försent dyker det upp en bussrabatt, fri att använda vart du vill. Varje minuts tågförsening växlas in till 1% rabatt. Är ett tåg inställt, ja då åker du gratis buss. Skynda att plocka innan någon annan hinner före.

Swebus har över 10 000 avgångar per vecka och har de senaste två åren inte haft en enda inställd avgång. Snöar det? Ta bussen:

Ta bussen

När Kung Bore tar i blir det så här (skärmdump från 5 dec 2012).


Kom fram före 2014!

Tummen upp för ett ökat kollektivåkande. Så vi skapade en annons för dagens DN och morgondagens SvD där Swebus svarar på regeringens nya tågmiljarder

Swebus-kom-fram-i-tid
Annons i dagens DN och i morgondagens SvD.

Vårens punktligaste filmupplevelser

På Swebus kan man njuta av gratis 5 mbit wifi och 98 procents punktlighet. För att kommunicera denna härliga kombo av internet och tid har Swebus och vi lanserat vårkampanjen "Vårens punktligaste filmupplevelser". Tillsammans med Headweb bjuds det på en streamad film med varje bussbiljett. Borta är dagarna då man kisade på en liten skärm som satt i busstaket, nu väljer du själv bland tusentals titlar. Men Ben-Hur lämpar sig bäst för riktigt låga resor, här finns varken spår- eller signalfel som skjuter upp ankomsten.

Annons:

SWEBUS_PRINT-a3

Banner:

SWEB_banner-pask

Länk till bannern

 

Radio:

Swebuss_Oz_v2_30sHundratals nya surfstationer på väg

Sno snabb surfFredrik (min/din/vår AD) är förtjust i den retoriska stilfiguren allitteration, som till exempel Snön singlar sakta, eller den mer buskisartade Utan trosor i Tyrolen.

En annan allitteration är byråns senaste kampanj Sno snabb surf som vill berätta att du som kör bredvid eller är i närheten av en buss från Swebus får gratis wifi på upptill 5 mbit/se. Ser du en buss är det alltså helt fritt fram att kolla mail eller kika på en film.

Väljer du att åka i själva bussen får du förutom gratis wifi även gratis eluttag. Trevlig resa!

Läs mer på swebus.se eller exempelvis i Dagens Media.

Satsa på tåget. Ta bussen.

Swebus-jackpot-logo_new_medium

Just nu leder tåg 524 06:11 Malmö C - Norrköping C 09:26. Gissad genomsnittstid är 1 timme och 27 minuter.

Tågförseningar är tråkiga saker, men de kan bli roliga. Med endast några dagar kvar till årets mest reseintensiva period erbjuder Swebus alla som ska ut och åka i Sverige chansen att vinna resecheckar genom att tippa på vilka tåg som kommer att bli försenade. Vi har skapat spelet Swebus Jackpot (www.swebusjackpot.se) där man kan välja ett av tjugo tåg som avgår dagen före dagen före dopparedagen och gissa hur pass försenat tåget kommer att bli. Kul, sant och användbart på samma gång. Läs några av twitter-kommentarerna här: http://twitter.com/#!/search/realtime/swebus

Stå inte kvar på perrongen i jul. Välj Swebus och kom i tid.

PS. Om alla tåg skulle komma i tid bugar vi oss och ger hela vinstsumman till välgörande ändamål.

Idag drog vår nya påskkampanj för Swebus igång

Swebus-twitter

Påsken är, tro det eller ej, en större mathelg än julen. Idag startade vår påskkampanj för Swebus. I radio, print och på nätet får du reda på att du som resenär i påsk kan ge bort en kylskåpsrabatt till den du åker hem till. Ju längre du åker, desto större blir rabatten för den som ska handla mat. En undersökning visar att i de flestas fall är det föräldrarna, men ska du hem till exempelvis flickvännens föräldrar har du chansen att även där göra ett extra intryck (alternativt blotta din önskan om att äta upp allt i deras kyl). Smaklig påsk och trevlig påsk! 

 

Radio x 2:

I chatten med sonen

Salsiccia, påsktacos, lax

2 av 4 annonser:

SWEBUS_Lamm_Gbg-Linkpg_110411

SWEBUS_Kylskap_Sthlm-Linkpg