Sök i arkiven

Åkestam Holst m fl
Kungsgatan 5
Box 7103
103 87 Stockholm
Phone: +46 8 14 11 11
Fax: +46 8 21 68 10
Skriv ett mail / Email us
Vi jobbar här / Our people

Antal inlägg: 1764
Kommentarer: 1249
Hem

The Climate Portal ger rysningar världen över

Går det egentligen att flytta på vädret? Det var frågan som startade projektet "The Climate Portal" som Swedavia, vi och Studio Noc har pysslat med under vintern. 

Portalen står på Arlandas terminal 5 och simulerar vädret live från hela jorden, allt från öken till iskalla berg. Och självklart ställena du just är på väg till. När du klivit in i en av kamrarna märker du snabbt om det behövs lite komplementshopping i någon av Arlandas grymma affärer. Typ extra långkallingar eller svala tröjor. 

Läs mer om projektet hos till exempel CNN och Mashable, eller se ett inslag om det hos CBS News.

Hero

_G3A2619

 

Pressbyrån för fri press.

Pressbyrån startade 1906 och har sedan dess spelat en stor roll för spridandet av nyhetstidningar och det skrivna ordet i Sverige. Bla startade de ett flygbolag på 40-talet för att kunna flyga ut dagstidningar till de mer avlägsna delarna i Sverige. Något som senare blev Sveriges första inrikesflyg. För att uppmärksamma Världsdagen för pressfrihet och påminna om hur situationen ser ut i stora delar av världen annonserade Pressbyrån i de tre största morgontidningarna i landet och använde sig av tidningarnas egen layout för att belysa vad censurerad press kan innebära för läsaren.

Pressfrihet_Den store ledaren

Pressfrihet_Karleken blomstrar

 

IKEA Bröllop Online

People:web_cam

Vem gillar inte bröllop?! Fest, glädje, kärlek…men det kan också leda till en hel del ångest i form av att festnotan springer iväg. Så vi testade att göra det lättare att bjuda människor från hela världen utan att det behövde kosta en krona. Så idag lanserade vi bröllop…online!

IKEA.se/brölloponline kan vem som helst gifta sig helt gratis. Bröllopet äger rum i vackra miljöer; på en strand, på en båt, i en skog, på ett tak, på en åker…ja, gå in och titta helt enkelt! 

Tjänsten är särskilt praktisk för alla oss som har vänner eller släkt utomlands och som kanske inte har möjlighet att flyga till ett bröllop.

Och den som kanske känner att ”neej, men jag vill inte gifta mig” kan ändå hitta inspiration och tips till andra fester än just bröllopsfester.

 

Charity Arcade

Ni vet dom där geniala, genomskinliga boxarna på flygplatser som tar emot alla världens mynt till välgörenhet? Swedavia och vi tyckte att de nog kunde bli ännu roligare, vilket passar perfekt för målet att hjälpa folk att gilla flygplatserna lite mer. 

Så vi satte klassiska arkadspel på dem, ombyggda för att fungera med världens alla mynt. Att skänka pengar och vänta på bagage blev plötsligt mycket roligare. 

Internet verkar gilla det också. Under natten nådde arkaden förstaplatsen på hela Reddit, internets heliga graal. Feber, Trendhunter och många fler verkar också tycka att det är skoj. 

Så kan det gå när vi arbetar med uppdragsgivare i världsklass. 

English: We turned the charity boxes in airports into charity arcades. The internet seem to like it. 

Charity_1-kopia

Vårt senaste projekt för Folksam – Mini Maestros.


En dirigent, 15 små barn som aldrig spelat piano, fem veckors övning, en klassisk konsert. Mini Maestros, vårt senaste projekt för Folksam, är en storslagen, lustfylld musikalisk resa med fokus på barns kreativitet och utveckling.

Eric Saties Gymnopèdie no 1 har framförts på världens stora konsertscener. I projekt Mini Maestros är det en grupp barn i åldern 3-4 år från förskolan Klara i Stockholm som tar sig an det kända musikstycket. Till sin hjälp har de den kända dirigenten från Kungliga Musikskolan Jan Risberg samt musikpedagoger och förskollärare. Under fem intensiva veckor övar barnen och kommer steg för steg närmare det stora målet – framförandet på den stora konsertscenen.

Hela 2015 kommer Folksam att fokusera på barnen. Det innebär förutom en förbättrad barnförsäkring också att de hyllar barnen som de värdefulla, kompetenta individer som de är och inspireras av deras stora potential.
– Projekt Mini Maestros handlar inte om att framföra ett perfekt klassiskt stycke eller att drilla de här barnen, utan att ge dem en upplevelse som de kan ha med sig många år framöver. Och som förhoppningsvis kan öppna upp för nya kreativa vägar i livet, säger Lena Strand, Marknadschef på Folksam.

Under hela projektet, från de första trevande tangenttryckningarna till konserten, har vi samarbetat tätt med produktionsbolaget Film de Liberté och dokumentärfilmsbolaget Silvio. Vi har följt barnen på nära håll och dokumenterat varje litet steg på resan. Fem veckors filmat material har resulterat i ett antal filmer, från reklamfilmer till en fördjupande 10 minuters dokumentär. Digital strategi och PR strategi har lagts upp i samarbete med BeOn, mediabyrån Maxus och PR-byrån FLB Europa.

 

Se även 


Dokumentären 


Projektet ur ett pedagogiskt perspektiv 


Projektet ur dirigentens perspektiv 


Projektet ur barnens perspektiv 

I nöd och lust sedan 1958.

Par som besöker IKEA behöver ta många gemensamma beslut. Något som inte alltid är så lätt. Till alla hjärtans dag mötte vi upp med tre erfarna kärlekspar som vet hur man kommer överens. De träffades innan IKEA ens hade öppnat sitt första varuhus 1958 och har lyckats hålla ihop i nöd och lust.

När paren träffades såg Sverige annorlunda ut. Olof Palme var tonåring, Elvis var okänd och det första IKEA-varuhuset hade inte ens öppnat. Sen dess har mycket hänt men parens kärlek är fortfarande lika stark.

Filmen är en hyllning till kärleken och en skildring av hur stark den kan vara. När du väl hittar den rätta kan du ta dig genom allt. Både stora livsförändringar som besök på IKEA.

Glad alla hjärtans dag! <3

LIVETS VIKTIGASTE RUM


Badrummet är rummet där vi låser dörren om oss, tar av alla masker och bara är.
Det är i badrummet som vi gråter ohejdat när vi som mest behöver det, det är i badrumsduschen som vi sjunger lika ohämmat och det är framför badrumsspegeln som vi peppar oss själva inför löneförhandlingen.

Trots allt detta så är badrummet ofta det sista rummet i hemmet som vi prioriterar.
I den här kampanjen påminner vi människor om att ge badrummet den uppmärksamhet det förtjänar.

2014 blev ett bra år för hästarna/2014 was a good year for the horses.

ATG gjorde 2014 sitt bästa resultat på flera år. Det betyder att ATG kan ge mer pengar tillbaka till hästsporten och hästarna. De är nämligen de som får överskottet efter att spelarna och staten fått sitt. Att fler fått upp ögonen för ATG är mycket Vinnies förtjänst, det pekar alla undersökningar på med önskvärd tydlighet. Tänk att en sån liten häst kan göra så stor skillnad.

2014 generated the best result for ATG in years. It means that ATG can allocate even more resources back to the horses. It is the horses who benefit from the surplus when the gamers and the state have recieved their share. No doubt that ATG:s new character Vinnie has opened peoples eyee to the world of ATG. 

ATG_Vinnieannonser_samlade5

ATG - Vinnie: Episod 4 Gåvan/The gift

Här kommer en ny film om minhästen Vinnies fortsatta strapatser och hans dröm att bli världens bästa travhäst. Vinnie har hamnat i en svacka. Vardagen tynger och dörren till drömmen har inte öppnats av sig själv efter att han blivit stadsbo. Men som tur är får Ravi en idé. Följ gärna Vinnie på www.facebook.com/vinniethedreamer Filmen har även denna gång regisserats av Felix Herngren och Bill Schumacher med musik av Adam Nordén

The latest episode about the life of Vinnie the minihorse and hos dream to become the bets trotter in the world. Vinnie's new life is not what he expected. Everyday life clouds his dream of becoming a racing horse. Luckily Ravi offers some new inspiration. Follow Vinnie at www.facebook.com/vinniethedreamer
Direction: Felix Herngren, Bill Schumacher. Music: Adam Nordén

 

 

ATG - Vinnie the dreamer facebook

Redan from med lanseringen av konceptet INGEN DRÖM ÄR FÖR STOR med minihästen Vinnie har han varit mycket aktiv i på facebook. Vinnie har idag 23000 personer som mycket engagerat följer hans förehavanden och gruppen växer konstant. Här är två inlägg från december där Vinnie fångar jultraditionen på det enda sätt han kan, utan att hålla tillbaka.

Right from the launch of ATG:s new concept NO DREAM IS TOO BIG with the minihorse Vinnie he has been very active on facebook. Vinnie has today around 23000 people who very engaged follows his escapades and the group is constantly growing. Here is two posts from december where Vinnie cathes the christmas tradition the only way he knowa, with no holdings back.

Skärmavbild 2014-12-26 kl. 19.14.34

Skärmavbild 2014-12-26 kl. 19.29.37

Skärmavbild 2014-12-26 kl. 19.33.36

ATG - Livet blir bättre med lite häst/Life gets better with some horse

ATG är Hästsportens eget spelbolag och drömmer om att så många som möjligt skall få möjlighet att träffa och umgås med hästar. Därför går överskottet tillbaka till hästarna. Spelar du på något av ATGs spel är du med och bidrar. Nedan några dagspressannonser med syftet att berätta om ATGs djupa engagemang i hästnäringen.

ATG_Vinnieannonser_samlade3[1]

ATG_Vinnieannonser_samlade4

ATG - Ingen dröm är för stor/No dream is too big

ATG_Vinnieannonser_samlade2
 ATG_Vinnieannonser_samlade

 

Några dagspressannonser med den lilla minihästen Vinnie som en del i lanseringen av ATGs nya koncept "Ingen dröm är för stor".

A couple of ads with the little miniature horse Vinnie as a part of the launch of ATG:s new concept "No dream is too big"

Årets smörigaste julskiva

Unknown

Det blir ingen jul förrän någon till slut sätter på den älskade hatade julskivan. Ingen jul utan Jöback, Christer Sjögren och Carola. I år har korna i Bregottfabriken tagit i från klövarna för att du ska komma i julstämning. 

Debutplattan Smöriga julsånger är inspelad i hagen – med autentisk kosång och ackompanjemang från naturen. Här kan du lyssna på julens klassiker i så smöriga tonarter som du aldrig har hört dem förut. Alla låtar är producerade av Håkan Lidbo.

  

Naturligt god jul!

ALLT FÖR DITT JULSTÖK

En god jul blir inte godare för att pepparkakorna är perfekta. Vad som bakas, lagas eller pysslas spelar ingen roll, för julstämning har aldrig handlat om resultat, det handlar om något helt annat. Vi vill uppmuntra alla julstökare att sänka ribban och glatt fortsätta kavla pepparkakor hur de än ser ut och vara lite förlåtande mot sig själva och andra i år. För den som sänker kraven, ökar ofta julglädjen. Så sätt din egen smak på julen och glöm inte bort att #detblirjuländå.

 

TVC - 60 sekunder

TVC - Belysning 20 sekunder

TVC - Granen 20 sekunder               

TVC - Julkortet 20 sekunder

TVC - Lussebröd 20 sekunder

TVC - Stöpa Ljus 20 sekunder

TVC - Lussekatt 20 sekunder

 

Nytt koncept: We Are Travelers

SAS har Skandinaviens mest erfarna resenärer och medarbetare. I det nya konceptet vill vi hylla dem, de sanna resenärerna och flyget som en del av resan.

De senaste åren har flygbranschen gått mot allt billigare biljetter och försämrad service. Hos vissa flygbolag talas det till och med om att införa ståplatser. Flyget har blivit degraderat till en transport som tar människor från A till B.

Det är konstigt. För de allra flesta är det fortfarande pirrigt och härligt att resa. Att flyga betyder att man åker på semester, att man upptäcker något nytt, letar äventyr, besöker staden som känns som ens andra hem, hälsar på sin bästa vän eller känner sig lite extra viktig på väg till ett möte.

Det här är en del av ett stort arbete för att tydliggöra att SAS är valet för de som ser på flyget som en stor och viktig del av sin resa.  

 

New concept: We Are Travelers 

Scandinavia's most experienced crew and passengers are choosing to travel with SAS. With the new concept we want to celebrate them, the true travelers. And bring back the magic of flying.

Recent years the airline industry has been lowering the prices and the service. To fly is no longer something special. Instead its looked upon like a transport from A to B. 

This is a part of a the work to take SAS back to premium and show that SAS is the first choose for Scandinavia's true travelers.

 

 

 

 

  

Sas_wat_travelers

 

Sas_wat_crew

 

Sas_wat_peter

  

shop non stop

Vår senaste kampanj för Apotek Hjärtat vill göra det tydligt för alla att från och med nu tänker vi aldrig mer stänga. Med nyöppnad e-handel finns Apotek Hjärtat på 300 platser runt om i Sverige och alltid där du finns med dina moderna devices.

 Foto och regi: Elisabeth Frang/Söderberg Agentur

ATG - Vinnie: Episod 3 Vänner för livet

I den tredje episoden om Vinnie jobbar han på Videogarden tillsammans med Ravi. I Ravi har Vinnie äntligen fått en vän som tror på honom. De har mycket gemensamt för båda två har drömmar som de kämpar för att nå. Ravi har sin restaurang/dvd-uthyrning och Vinnie sin strävan att lyckas som travhäst. Och som bästa vänner hjälper de varandra och delar allt i livet. Alltså allt.

 

ATG - Vinnie: Episod 2 Drömmen om stan

Den första ATG-filmen om Vinnie engagerade många och väckte nyfikenhet för hur det skulle gå för honom när han flyttade hemifrån. I uppföljningen kommer Vinnie till stan för att försöka nå sin stora dröm att bli världens bästa travhäst. Men det visar sig vara svårare än han trodde. Han inser att det krävs beslutsamhet, uthållighet och en smula tur för att livet ska bli som man vill. Det gäller bara att fortsätta tro och inte ge upp drömmen.

Se den andra filmen här och om du gillar den finns det extraklipp och bonusmaterial på facebook.com/vinniethedreamer

 

ATG - VINNIE: EPISOD 2: CITY OF DREAMS

Many people saw the first film about Vinnie och were eager to see how thing turned out for him. In part two Vinnie has moved to town to become a trotting horse. It was harder than he thought. But in his darkest hour, something unexpected happened.

If you like Vinnie you can follow him at facebook.com/vinniethedreamer

 

 

 

BLI SVERIGES NYA RADIORÖST!

Just nu rullar höstkampanjen för Skellefteå Kraft med temat ”För dig som älskar energi men vill slippa tänka på el” och i början av veckan lanserades http://radioenergi.se där du läsa in en hälsning till någon som behöver lite extra energi. De bästa hälsningarna kommer sen att sändas som radioreklam i hela Sverige.  


Radioenergi_blog


Lyssna på några av hälsningarna:

Cb1b17c714bcbfa901ebc8f691339c525


C86843447bf0e21f8be35031a085ee0ba


C80519f09e2e78f1ba117f508ca9dbad2


DEN STORA FOTBOLLSKUPPEN av IKEA

Sov- och badrummet är våra två mest bortglömda rum. Om vi bara gav dem lite mer kärlek skulle fler dagar börja bättre. Vi skulle bli lite lyckligare människor och mycket bättre lagspelare.

Tillsammans med IKEA åkte vi på Åkestam Holst och KNOCK ned till Winning Ground Fotbollsfestival i Linköping för att överraska ett av cupens 49 lag. Västerviks flickor 02 trodde att de skulle sova i trånga sovsäckar på tunna liggunderlag i ett tråkigt klassrum. Det skulle de inte.

Se den stora fotbollskuppen här

Fler bilder från Linköping

1200x900_6

1200x900_7

1200x900_3

1200x900_1

1200x900_12

EN BRA DAG BÖRJAR MED EN GOD NATT.

För dig som älskar energi men vill slippa tänka på el.

Skellefteå Kraft är utmanaren från Norrland som vet att även de mest pålästa människorna i vårt land tycker att el är svårt att förstå, frustrerande att betala och på det stora hela något man inte orkar lägga speciellt mycket kraft på.

Men som kund hos Skellefteå Kraft så behöver du inte tänka på el mer än nödvändigt. Inga krångliga fakturor eller dolda avgifter, kundservice som är öppen 7 dagar i veckan och elavtal som är enkla att begripa gör att du kan lägga din energi på andra saker än el.

Kampanjen börjar snart rulla i TV och kommer att utökas med radio och digitala medier inom några veckor.
Under sommaren tjuvstartade vi höstens kampanj med att låna lite uppmärksamhet från glassbilen.Möt den lilla hästen som ska göra ATG störst.

Vinnie är en mycket liten häst med stora drömmar. Han är hjälten i vår nya reklam för ATG under det lika nya konceptet ”Ingen dröm är för stor”. ATG satsar på att bli Nordens största spelbolag och med Vinnies hjälp vill vi intressera många fler människor än de som idag spelar på trav. Inom kort kommer också nya spel att lanseras. Här kan du se den första filmen av flera som kommer, i regi av Felix Herngren på FLX. Musik: Adam Nordén.
Besök Vinnie på vinnie.se och på Facebook.

 

Our latest work for ATG - Swedish horseracing

Vinnie is a small horse with big dreams. He’s the star in our new campaign for ATG under the equally new communication concept ”No dream is too big”. Following ATG's vision to become the leading betting company in the Nordics, we’ll use Vinnie to attract a much larger group of gamblers than the ones interested in horseracing. This commercial is  the first of many about Vinnie, directed by Felix Herngren at FLX. Music: Adam Norden. Visit Vinnie at vinnie.se or at Facebook.com.

 

 

 

 

Utomhus-vinnie

 

Helsida-vinnie

Friskis & Svettis: Lust har ingen gräns

Friskis vill locka fler människor att börja träna genom att vara en motpol till träningshetsen. Allt prat om om prestation (platt mage på åtta veckor, kom i maratonform på nolltid) får många som inte tränar att känna ett ännu större motstånd till att börja. I sin första rikstäckande kampanj "Oanade krafter" bryter man normer för hur träningsreklam brukar se ut. En rejält kurvig kvinna, en 75-åring man och en smal ung kille visar att Friskis är för alla. Hos Friskis tränar du för att må bättre i vardagen.

FRISKIS_annons3

 

FRISKIS_annons1

 

FRISKIS_annons2

IKEA SUPPER CLUB


Inget kök är lika funktionellt och enkelt att individanpassa som kökssystemet METOD från IKEA. För att demonstrera kökets insida med alla dess smarta förvaringslösningar, så förvandlade vi en lägenhet till en tillfällig Supper Club där den blinda kocken Christine Ha gästspelade i köket.Press


Instagram


Jesper%20lagar%20mat%20med%20bindel%20tillsammans%20med%20blinda%20Christine%20Ha

Pr2

EN INSIDA FULL AV MÖJLIGHETER.


Med kökssystemet METOD skapar du insidan efter dina egna behov och vanor. Fack, avdelare och lådor ger en ordning du knappt trodde var möjlig i köket. Plötsligt vet du exakt var kapsylöppnaren finns och vitlökspressen har äntligen fått en egen plats. I den här kampanjen låter vi insidan få huvudrollen genom att visa alla de möjligheter som gömmer sig bakom kökets snygga utsida. Kampanjen syns just nu i TV, på webben och i magasin.Annonser Ann_Göm_460x297_fix

Ann_Låda_460x297_fix

Ann_Sluta_460x297_fix

 Ann_Skräp_460x297_fix

State of the Nation - Live!

Måndagen den 28 april kl 14:22 skrevs på sitt sätt reklamhistoria när Apotek Hjärtat direktsände radioreklamen Dagens hälsa. Radiospoten skrevs minuterna innan den sändes live i studion hos MIX Megapol. Innehållet byggde på enorma mängder data som omvärldsanalystjänsten Sensefish läser av och som ingår i kampanjen Hur mår du Sverige?

Här kan du lyssna mer på Dagens hälsa, alla radiospotar är producerade av de fantastiska Flickorna Larsson:

Dagens hälsa 29 april 

Dagens hälsa 30 april 

Dagens hälsa 1 maj 

Dagens hälsa 6 maj

UTEMÖBLER FÖR ALLA.

Våren närmar sig och snart är det dags att flytta ut i det gröna. Oavsett om du har en balkong, terrass, altan eller trädgård att flytta ut i så har IKEA utemöblerna du behöver. Bord och parasoll för alla små utrymmen, mjuka dynor för sena kvällar, underhållsfria möbler för alla väder och utfällbara bord så att hela släkten får plats.  

IKEA_Outdoor1

IKEA_Outdoor3

IKEA_Outdoor2


Ikea_Badminton_30s_140331


Ikea_Jordgubbe_30s_140331_2


Ikea_VilkenDag_30s_140331


Äntligen ordning.

Nu underlättar vi livet hemma med nya smarta förvaringslösningar. Det bor en samlare i de flesta av oss, men vad ska vi göra med alla kläder, accessoarer, skor och minnen? Nya garderobsinredningen KOMPLETT tar hand om problemet med personliga förvaringslösningar anpassade till alla behov och stilar.

Wästgöta Kloster – Den heliga oststunden

Wästgöta kloster lanserar ostar i nya smaker och med nya förpackningar. I filmen återvänder vi till munkarnas klostervärld. Efter en lång dag och många måsten väntar ljuset i tillvaron. Som en skänk från ovan infaller dagens viktigaste stund. Så god att den är helig.

 

Apotek Hjärtat - Blowing in the wind

Reklam som folk talar om är något vi eftersträvar på Åkestam Holst och när det sker med helt organisk tillväxt och spridning utan en krona i media blir vi själva imponerande. Den dokumentation vi gjorde för Apotek Hjärtat har nu nått ut till 150 länder och har över 2,2 miljoner unika visningar. Nyhetskanaler som CNN, CBS och TIME är bara några av alla som hängt på. Att filmen har lagt sig högst upp bland de mest lästa artiklarna på Mashable är intressant. Många kommentarer berör och berömmer tekniken bakom installationen som utfördes av våra kompisar på STOPP/FAMILY. Till alla er kommer här ytterliggare en liten bakom-film:

A brief study in apolosophy:

"Apotek Hjärtat tror på att vårt yttre är lika viktigt som vårt inre. Vår syn på välmående grundar sig i att vi ser våra kunder och deras behov, vi dömer aldrig utan istället underlättar och uppmuntrar vi sätt som kan öka det. Vi förstår att även om de produkter som ingår i Apolosophy handlar mycket om skönhet och frid är det en viktig del för att våra kunder ska må bra. Därför har vi förpackat all vår omsorg i Apolosophy, för att både kropp och själ ska kunna må lite bättre". 

Kampanjen för Apolosophy och Apotek Hjärtat fotograferades av Elisabeth Frang/Söderberg Agentur

Bilder_kvadrat

 

En kampanj som är som människor är som mest.

I början av varje år matas vi med reklam för hälsosamma produkter, bantningsmetoder och gymkort. Pressbyrån går i sin senaste kampanj en annan väg och för att lyfta fram sina hälsosamma mellanmål och leker med nyårslöftet som företeelse. Alla har vi någon gång avgett ett nyårslöfte och vet också hur det brukar fortlöpa. Först går man ”all in” med ord som alltid och aldrig. Sedan börjar man tumma lite här och där och vips är man tillbaka i gamla vanor, men med en erfarenhet rikare. Och kanske lite lite klokare. Detta tog vi fasta på i den senaste kampanjen för Pressbyrån i morgonpress, radio och butik. 

1

2

3

Pluggannons

4

5_2

 

 

Radio

Pressbyrån_1_30s

Pressbyrån_2_30s

Pressbyrån_3_30s

Pressbyrån_4_30s

Pressbyrån_5_30s


 

 

Pauses visitkort blir plånboksvänliga högtalare

Skräddarsytt ljud för alla plånböcker. Det är utgångspunkten vår senaste uppfinning ”Pause Speaker Cards”: Visitkort som extraknäckar som akustiska mobilhögtalare du alltid kan ha i plånboken.

Filosofin är densamma som göra mobilkamerorna till världens bästa kameror: De bästa prylarna är de du faktiskt har med dig. Pause Speaker Cards behöver aldrig laddas eller packas ner, du har det helt enkelt alltid i plånboken för spontana musikstunder med lite extra kräm. 

Visitkorten gjorde sin premiär i ett DR som gick iväg till hundratals av Pause Ljud & Bilds vänner. 

Our latest invention: Pause Speaker Cards. Business cards turned into tiny speakers that fits every wallet. 

Pause_speakercard_2 Pause_speakercard_1
131217_Paus0013_Final_x1

Låt instagrammande locals vara din guide

Swedavia vill göra vänttiden vid gaterna mer inspirerande för resenärer på Arlanda. Så vi satte tänderna i det och tillsammans tog vi fram ett sätt att komma fram, redan innan du stigit på planet. 

The Local's Guide samlar ihop och visar vad som instagrammas just nu på tio av de mest populära destinationerna, till exempel New York, London och Köpenhamn. Det som faktiskt händer i staden, ställena folk delar med sig av just nu. Matbilder från restauranger, selfies på barer, häng i parker, allt blir oväntade tips till turister direkt från källan.

Guiden visas dels på stora skärmar vid gaterna där du kan välja destination, men finns också i mobilen. Där kan spara dina favoriter offline, så att du har både karta och adresser i mobilen utan roaming. The Local's Guide finns både som mobilhemsida och i Swedavias app. Allting är producerat av det härliga gänget på The Brewery. 

Kolla in hemsidan här: www.thelocalsguide.se

In english:

Swedavia Swedish Airports wanted to make the time you spend at the gates more inspiring. Together, we created a way to arrive at your destination before boarding your plane. Using the stuff locals are sharing, we created The Local's Guide. 

Food pictures from restaurants and selfies from a night out might not be the most interesting stuff in your Instagram feed. But for tourist, they can be the best thing ever. The Local’s Guide lets you explore the Instagram feeds of whole cities in real time, and save the places you find interesting as an offline guide. A live view of what's actually going on. 

The guide is available as a mobile site, in the Swedavia app and as interactive installations at the gates of Stockholm Arlanda Airport. Check it out here: www.thelocalsguide.se

 

  320441_1688

320443_1280

 

Julhälsa till alla önskar Apotek Hjärtat

Julkampanj_Skyltbilder_1-24_utan nummer_1

Det blir jul först när vi delar den med en annan människa. Apotek Hjärtat vill tillsammans med svenska folket ge tips och råd som får Sverige att må bra även under årets mest stressade högtid, genom att utföra 24 snällheter. Fram till julafton kan du också bidra med att sprida julhälsa och samtidigt vara med och vinna ett norrsken. Läs mer om tävlingen och uppdragen här!

 

Folksam går på djupet.

Vår vana trogen använder vi oss inte av traditionella försäkringsargument i vår reklam för Folksam. Istället tar vi fasta på de känslor som människor har för det som de försäkrar. Som en uppföljare till de fallskärmshoppande katterna kommer här en film om Folksams samlingsrabatt. Och vad bättre illustrerar det än hundar, akvarium och båtar i en salig blandning. För regin står även denna gång Markus Johnson på Film de Liberté.

 

JULEN BÖRJAR PÅ IKEA

November är här och det betyder att julen har gjort entré på alla IKEA varuhus. På IKEA finns allt du behöver inför julen, till och med världens mest upptagna man har förstått att det är IKEA man besöker för att komma igång med julförberedelserna.

God jul!

El per kvadratmeter

Det finns över 5000 olika avtalsformer på elmarknaden och som kund är det inte alltid så lätt att veta vad man ska välja. Därför har Skellefteå Kraft bestämt sig för att endast erbjuda tre olika avtalsformer: fast pris, rörligt pris och det helt unika kvadratmeterpriset för dig som bor i lägenhet. Inga kilowattimmar eller överraskande elräkningar, det enda du behöver veta är hur stort du bor. Samtidigt som eljättarna fortsätter att förvirra människor med mängder av olika avtalsformer försöker Skellefteå Kraft göra det enklare för människor. 

Kampanjen syns i Stockholms tunnelbana och hörs i radio.

Skel_Tunnelbana


Skellefteå Kraft – Inte en eljätte

I alla år har kunderna försökt förstå elbolagens alla olika abonnemang, motsägelsefulla argument och komplexa termer. Skellefteå Kraft vill istället att el ska vara enkelt, tydligt och ärligt – precis som en äkta norrlänning. Endast tre abonnemangsformer och öppet varje dag i veckan är två exempel på hur Skellefteå Kraft möter sina kunder. Inget tillsvidarepris och inga bonusar är ytterligare bevis på hur Skellefteå Kraft sticker ut från mängden av elbolag. 

Lanseringskampanjen rullar just nu i radio och tv. I de dokumentära reklamfilmerna möter vi två av Sveriges mest intelligenta personer, Jenny och Karl, som båda är medlemmar i Mensa. De har koll på det mesta, men inte sitt elval.För första gången någonsin kan du se effekten av direktmarknadsföring i realtid

Idag lanserar Posten sin nya kampanj DM-Effekten som visar upp Postens tjänster inom direktmarknadsföring. Med hjälp av tre förväntansfulla företagare kommer Posten att för första gången någonsin helt öppet visa effekten av DM i realtid.

- Vi vill visa vilken effekt man kan få när man riktar erbjudanden direkt till mottagarna, samtidigt som man ser till att ta hem affären på nätet säger Stefan Lundström, chef produktområde Reklam, Posten.

Först ut är Middagsfrid med grundaren Kicki Theander. De vill berätta hur smidigt det är när man får matkassen direkt till dörren och skickar därför ut ett DR där mottagarna bara behöver krydda utskicket för att ta del av erbjudandet.

- Många människor stressar på och från jobbet för att ställa god och nyttig mat på matbordet. Vi ville visa hur smidig vardagen är när matkassen kommer hem till dörren och att allt man behöver ha hemma är lite basvaror som salt och peppar säger Kicki Theander, grundare av Middagsfrid.

Middagsfrid_dm_press_1

Middagsfrid_dm_press_2

På DM-Effektens hemsida kan man följa ett par olika effekter som bland annat försäljning och antal sökningar på sökord, men även hur utskicket är uppbyggt och korta filmer som presenterar företagarna. De två andra företagarna som är med i kampanjen är Fredrik Hjelmquist från ljudbutiken Pause Ljud & Bild och Johan Ekfeldt från kafferosteriet JN AT WORK. Följ effekten för Middagsfrid på www.posten.se/dmeffekten.

  

Premiär för kök med gränslösa möjligheter.

Livet i köket har förändrats. Det har IKEAs kök också. Med det nya kökssystemet METOD är det bara fantasin som sätter gränsen för hur personligt drömköket kan bli. Premiärfilmerna för METOD har vi producerat i samarbete med Flodellfilm och regissör Tomas Jonsgården.

 

New kitchens with endless possibilities.

In our latest TVC for IKEA we get to know the new METOD kitchen. The simple building block concept makes all kind of function and expression possible. The possibilities to build a kitchen that reflects your personality has never been greater. The TVC is produced by Flodellfilm and directed by Tomas Jonsgården.

 

Gör resan till semester

I veckan lanserade Apotek Hjärtat sin nya tjänst Resehjälpen, en tjänst som hjälper dig att förbereda dig inför din resa. Allt du behöver göra är att skriva in vart du ska och sedan hjälper Resehjälpen dig att bland annat packa rätt saker i necessären, se vilka vacciner du kan behöva och mycket annat som gör resan och semestern lite skönare. Använd http://resehjalpen.apotekhjartat.se nästa gång du ska ut och resa, så kan du koppla av redan innan du sitter på planet.

Resehjälpen

Berättelser från Hjärtat

APOTEKHJARTAT_STILL.0004

Den internationellt prisbelönta och kontroversielle dokumentärfilmaren Erik Gandini har tagit fram en serie filmer för Apotek Hjärtat. Utan manus och skådespeleri låter han personalen komma fram i korta porträtt och personliga berättelser som tydligt visar att det inte bara finns ett apotek med hjärta utan 270 stycken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Elitloppet - Sveriges största travevent

Elitloppshelgen är världens största travfest och en av de riktigt stora årliga sporthändelserna i Sverige. 50.000 travfantaster följer tävlingarna på  Solvalla.TV4 direktsänder 14 timmar. 17 länder runtom i världen är med och spelar.
    Reklamen fokuserar på Elitloppsmagin. Uppladdningen, förväntningarna – och den slutgiltiga urladdningen.

 

ATG_Elitloppet_uppslag

Hitta hem med Pause nya bostadstjänst

Nu tar Pause Ljud & Bild sin passion för riktigt bra ljud ett steg längre och hjälper dig att hitta ett hem som passar dig rent ljudmässigt. Stockholm House Equalizer är världens första bostadssajt som är baserad på boendets ljudförutsättningar.

Stockholm House Equalizer är utvecklad tillsammans med produktionsbolaget Provide It och fungerar som en söktjänst, som samlar bostäder och information från majoriteten av mäklarfirmorna i Stockholm. Varje bostad värderar sedan utifrån framtagna variabler som har tagits fram i samarbete med byggnads, akustik- och ljudexperter, samtidigt som du får förslag på ljudsystem som passar ditt nya boende.

Hitta hem på www.sthlmhouseequalizer.sePause_sthlm_house_equalizer_small

Apotek Hjärtat tar skönhet på allvar

Människor är viktiga inifrån och hela vägen ut, det är en självklar tanke för ett apotek med hjärta, och makeup är en av många vägar till välbefinnande. Därför lanserar Apotek Hjärtat Apolosophy. Serien innehåller allt från hudvårdsprodukter, solskydd, fotvård och som här: makeup.

13-1535-169_darken kopia

Foto: Elisabeth Frang/Söderberg Agentur

Ketchuplogik

Vår senaste annons för Felix Tomatketchup.

FELIX_DN_251x372_low

Ny säng. Nya möjligheter.

Livet förändras hela tiden, men hur ofta byter du säng? I byråns senaste IKEA-film får vi följa med på en resa genom livets skeenden, inklusive sängbyten. Och uppleva hur livets cirklar sluts. Med en ny säng kommer nya möjligheter. Eller är det tvärtom?

Filmen är producerad i samarbete med Social Club och har regisserats av Jesper Ercistam.

Beds for life.

Life keeps changing, but how often does your bed change with it? In our latest IKEA film we are taken on a journey through life’s events, including bed changes. And get to experience the circle of life. Because with a new bed comes new opportunities. Or is it the other way around?

The film was produced in collaboration with Social Club and was directed by Jesper Ercistam.

 

Fria med en dubbelsäng?

 

Visst, en bra säng kan kanske hålla hela livet, men så ser ju inte riktigt verkligheten ut. Sängen är tätt sammankopplad till nya skeenden i livet och något som oftast byts ut när vi gör större förändringar.

För att avdramatisera sängköpet och visa att var säng har sin tid vill därför IKEA inspirera till att hitta en säng som är perfekt just nu. Som en del i kampanjen finns sajten www.sägdetmedensäng.se som tagits fram i samarbete med B-Reel. Här har alla möjligheten att skapa broderade sängar som man skulle vilja ge till vänner och bekanta som är på väg in i nya skeenden i livet.

Under åtta veckor väljs en säng varje vecka som blir tillverkad och överlämnad till mottagaren som en överraskning. Några överlämningar blir även kortfilmer signerade av den superduktiga och prisbelönta regissören Agnes-Lo Åkerlind. De två första veckorna var hemsidan bara öppen för IKEA FAMILY medlemmar. Resten av Sverige har nu chansen fram till 31 maj 2013. Med en ny säng kommer nya möjligheter. Så vad vill du säga?

Slopedia, alla skidbackar i världen

Vår kund Audi är huvudsponsor av den alpina skidvärldscupen, Audi FIS Ski World Cup. Tillsammans har vi utvecklat det intitiativet Slopedia, en sajt med en stor vision. Att vara ett verktyg för att uppleva varenda skidbacke i hela världen, filmad från åkarens perspektiv. Siten har legat och bubblat på nätet sen i december men nu startar även tävlingar! 

Se vårt korta trailer och besök sidan här nedanför. Och en sak till, den som claimar flest backar under säsongen vinner galet fina priser, till exempel låna en A3 Sportback quattro ett halvår eller ett par hemliga Headskidor signerade av Jon Olsson. Vi ses där inne/ute/uppe! 

www.slopedia.se